facebook

Готуйтеся розлучитися зі своєю квартирою та сусідами: українців уже попередили про штрафи

В Україні більшість житлової нерухомості представлена ​​багатоквартирними будинками, і правильне співіснування сусідів є важливим аспектом цього житла

Але незважаючи на ясні норми та правила загальної відповідальності для власників приватних будинків, система штрафів для власників квартир все ще неоднозначна.
Докладніше про штрафи за порушення порядку у багатоквартирному будинку інформує РБК-Україна.

На жаль, не всі мешканці розуміють, що за стінами їхньої квартири живуть інші люди. Це може призвести до конфліктів та надмірного шуму, який може вплинути на здоров’я та благополуччя інших мешканців. Тому існують певні закони, що регулюють шум у квартирах. Наприклад, не рекомендується робити гучні звуки з 22:00 до 8:00 у вихідні та з 21:00 до 8:00 у будні. За порушення цього правила може бути виписаний штраф у розмірі від 85 до 255 гривень для приватних осіб та від 255 до 510 гривень для підприємств.

У той же час слід враховувати, що дитячі плачі та шум тварин вашого сусіда, а також крайня потреба проведення ремонтних робіт за екстреними обставинами, не підлягають штрафному покаранню. Що стосується ремонтних робіт, то у разі їх проведення у неналежний час, сусіди можуть звернутися за допомогою до поліції.

Зміна планування квартири

Власники квартир можуть змінювати інтер’єри приміщень на власний розсуд, але при цьому слід враховувати обмеження, встановлені законодавством. Наприклад, заборонено порушення цілісності несучих конструкцій, збільшення площі санвузлів через житлові приміщення або зміну їхнього розташування, демонтаж балконних блоків, розбирання зовнішніх стін для об’єднання кімнат та балконів або перенесення батарей центрального опалення на балкони. За подібні дії юридичні особи та приватні особи можуть бути покарані штрафом у розмірі від 1700 до 4250 гривень.

Незаконне використання електроенергії

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чи знаєте ви, що незаконне використання електроенергії, невстановлення, пошкодження чи втручання в роботу приладів обліку може призвести до штрафних санкцій та стягнення пропущеної електроенергії? За незаконне використання електроенергії та інші види порушень ви можете бути оштрафовані від 50 до 100 000 гривень. Це може бути як юридичні, і фізичні особи

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Готуйтеся розлучитися зі своєю квартирою та сусідами: українців уже попередили про штрафи