facebook

Вдарить дощ із грозами по всій країні: синоптик Діденко дала прогноз погоди

На Україну насуваються дощі та грози


В Україні очікуються погіршення погодних умов. 23 травня більшість областей України очікує на денну температуру повітря в діапазоні від +20 до +25 градусів. Про це повідомила український синоптик Наталія Діденко у своєму Фейсбуці.

За даними синоптика, деякі райони на північному сході та узбережжі морів можуть мати температуру в межах +18 до +21 градуса.

Очікується дощ із можливими грозами всюди, за винятком західних областей, де переважно буде сонячно. Лише у Карпатах є ймовірність невеликих опадів.

“У Києві 23 травня очікуються місцями короткочасні дощі та можливі грози, але не варто панікувати. Будьте готові мати парасольки під рукою! Температура повітря у столиці складе приблизно +22, +23 градуси”, – йдеться у повідомленні.

Також Діденко наголосила, що температура води у Дніпрі становить близько 16-17 градусів, а у малих водоймах може бути трохи вищою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше метеорологи розповіли, що справжнє літо розпочнеться в Україні у другій половині червня. За їхніми прогнозами, погода влітку буде дуже мінливою. Також очікуються дощі та грози.

Водночас метеорологи вважають, що хвилюватися не варто, оскільки в середині місяця погода налагодиться та решта літніх місяців буде теплою.

Погода на тиждень
В Укргідрометцентрі повідомляють, що в Україні весь тиждень буде штормовий вітер. За прогнозом синоптиків, до п’ятниці очікується нестійка погода.

Так, в Україні, крім західних областей очікуються короткочасні дощі. При цьому місцями прогнозуються грози.

Також в Україні місцями очікуються град і шквали 15-20 м/с. Вітер східний, північно-східний, 3-10 м/с.

Температура повітря вночі становитиме +11 +16 градусів, а в західній частині + 6 + 12 градусів. При цьому температура вдень становитиме +20 +26 градусів.

Вчені Всесвітньої Метеорологічної Організації прогнозують, що якраз – таки на середину літа вже буде відновлюватися протилежний процес – Ель-Ніньо, під час якого підвищується температура.

“Розвиток Ель-Ніньо, швидше за все, призведе до нового сплеску глобального потепління і збільшить шанси побити температурні рекорди”,– підкреслив генеральний секретар ВМО, професор Петтері Таалас.

Також вчені відзначають, що вплив на глобальну температуру зазвичай проявляється через рік після розвитку Ель-Ніньо. Тому, ймовірно, буде найбільш очевидним вже в 2024-му році. Тому, якщо не це літо, то вже наступне, швидше за все, буде спекотніше.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вдарить дощ із грозами по всій країні: синоптик Діденко дала прогноз погоди