facebook

Вляпатися може кожен: водіїв попередили про “популярне” порушення – за що оштрафують

Водіям нагадали про штраф за часті порушення


На дорозі, особливо в осінньо-зимовий період часу, коли ще й ожеледиця чи дощ, водіям варто бути особливо уважними. Але деякі водії можуть відволіктися від стеження за ситуацією на дорозі через телефон, пише Твоя машина.

Мова йде про приймання дзвінка під час руху. Водії, які розмовляють телефоном під час руху, становлять небезпеку як для себе, так і для оточення.

У багатьох країнах існують закони та норми, які забороняють водіям використовувати мобільні телефони, тримаючи їх у руках під час руху.

В Україні діє п. 2.9.д ПДР у якому зазначено, що водіям заборонено при русі користуватися мобільним телефоном, тримаючи його в руці.

Це правило введено, щоб забезпечити безпеку на дорогах та зниження ризику дорожньо-транспортних пригод.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Оскільки технології вже просунулися суттєво вперед, можна вже користуватися спеціальною гарнітурою.

Але багато водіїв використовують мобільні пристрої не лише для розмов, а й для надсилання текстових повідомлень, перегляду інтернету та навіть для зйомки відео. Всі ці дії збільшують ризик відволікання водія від дороги, що може спричинити аварії.

Тому водіям нагадали, що порушення правил про використання мобільних телефонів під час водіння може спричинити серйозні наслідки.

У разі, якщо розмова телефоном за кермом не призводить до дорожньо-транспортної пригоди, водієві може бути накладено штраф у розмірі 510 грн (згідно з ч. 2 ст. 122 КУпАП). Штраф у такому разі співробітник патрульної поліції може виписати на місці зупинки.

Якщо використання мобільного телефону призводить до зміни швидкості руху інших учасників дорожнього руху, здійснення різких маневрів або інших заходів безпеки, то штраф може бути вищим – 1445 грн або навіть позбавлення права керування автомобілем на строк від шести місяців до одного року (відповідно до ч. 5 ст. 122 КУпАП).

Водіям також варто знати, що водійське посвідчення тимчасово вилучається і зберігається в поліцейській дільниці до остаточного судового рішення. У цей період водієві видається тимчасовий талон на право керування.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вляпатися може кожен: водіїв попередили про “популярне” порушення – за що оштрафують