facebook

Штрафи від 3400 до 8500 грн: у Раді придумали покарання українцям за “косі погляди та довгий язик”

Українців каратимуть штрафами за «довгу мову» та косі погляди

Комітет Верховної Ради пропонує депутатам ухвалити у другому читанні законопроект №5488, в якому міститься пропозиція внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального Кодексу, щоб боротися з дискримінацією. Ця інформація була розміщена на офіційному сайті Верховної Ради.

Проектом закону передбачено встановлення відповідальності для військовослужбовців у разі порушення закону щодо запобігання та протидії дискримінації. Водночас існує й ініціатива вносити зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу з метою визначення поняття нетерпимості та встановлення відповідальності за її прояв.

Виходячи з документа, нетерпимість — це відкрите, негативне ставлення до деяких громадян, які відрізняються за такими ознаками, як раса, колір шкіри, вік, інвалідність, громадянство, сімейний стан, сексуальна орієнтація, релігійні переконання та ін.

У змінах до статті 161 кримінального кодексу пропонують покарання у вигляді штрафу розмір якого становить від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на період до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на період від трьох років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Громадянам, які порушують антидискримінаційне законодавство, можуть замінити кримінальну відповідальність на адміністративну, проте за таке порушення їм буде передбачено штраф у розмірі від 3400 до 5100 гривень, а посадовим особам та суб’єктам підприємницької діяльності доведеться заплатити від 5100 до 8500 гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штрафи від 3400 до 8500 грн: у Раді придумали покарання українцям за “косі погляди та довгий язик”