facebook

Загальна мобілізація: на що чекати з роздачею повісток вже з 1 червня

Українцям розповіли, що буде з роздачею повісток із приходом літа


В українське законодавство внесли деякі зміни, завдяки яким розширили можливості ТЦК та СП. Ця інформація була розміщена на офіційній сторінці Урядового порталу.

Верховна Рада України другого травня вкотре продовжила військовий стан та загальну мобілізацію, тривалістю ще на 90 днів. Таким чином, військовий стан в Україні триватиме до 18 серпня.

Водночас до законодавства було внесено зміни, які розширили можливості територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для вручення повісток військовозобов’язаним.

Відповідно до нових змін працівники військкоматів мають право вручати повістки військовозобов’язаним незалежно від місця постанови їх на військовий облік. Таким чином, без порушення будь-яких законів, вручати повістки мають право у будь-якому місці.

Фактично чиновники легалізували практику вручення повісток військовозобов’язаним, яка існувала ще до рішення Кабінету Міністрів України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На практиці працює мобільна група за участю представників ТЦК та поліції, оскільки військові не мають права перевіряти документи. Після того, як поліція перевірить документи та перевірить, чи оновлювалися дані військовозобов’язаного, йому виписують повістку для уточнення даних, після чого направляють на медкомісію.

На проходження комісії дають близько кількох місяців у зв’язку з перевантаженістю закладів охорони здоров’я. Проте існують випадки, коли військовозобов’язаних відправляють на медкомісію з порушенням усіх можливих процедур.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Загальна мобілізація: на що чекати з роздачею повісток вже з 1 червня