facebook

Ніколи такого не було й ось знову: повістки по смс та дзвінку з ТЦК, що робити

ТЦК розсилають українцям повістки через смс


За допомогою SMS-повідомлення або телефоном військкоми просять військовозобов’язаних з’явитися до ТЦК. Адвокати стверджують, що одержувачі подібних “повісток” мають право їх проігнорувати, пише “Novyny.live”.

Як зазначив юрист Костянтин Грітчин, згідно із законодавством України, порядок денний може бути вручений лише до рук військовозобов’язаного під підпис.

Форма повістки повинна містити таку інформацію: назва “ПОВІСТКА”, ПІБ військовозобов’язаного, адреса місця реєстрації або фактичного проживання військовозобов’язаного, номер порядку денного, номер та дату розпорядження ТЦК та СП про необхідність явки військовозобов’язаного, дату, час та адресу ТЦК та СП для явки.

Також у порядку денному мають бути зазначені найменування посади та ініціали керівника ТЦК та СП, який видав повістку, його підпис, дату видачі повістки та мокру печатку ТЦК та СП.

Якщо вам повідомили про необхідність явки по СМС або через телефон, ви можете не реагувати на це повідомлення, тому що в такому разі не може бути складено акт про відмову від отримання повістки, а також стягнуто штраф за порушення правил військового обліку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо повістка була залишена в поштовій скриньці (дверях), передана через родичів або доставлена ​​іншим способом, це не вважається юридично обов’язковим повідомленням і не викликає відповідальності військовозобов’язаного, тому явка за такою повісткою не є обов’язковою, доки повістка не буде вручена відповідно до встановлених законом нормами.

“Порядок денний, поставлений у поштовій скриньці (дверях), виклик через телефон, вручення через родичів не вручено і правомірно, а тому не породжує юридичних наслідків і відповідальності, тому явка за таким порядком необов’язкова”, – підкреслив Грітчин.

За словами фахівця, якщо військовозобов’язаному не було вручено повістку належним чином, він має право не з’являтися у військкомат доти, доки це не відбудеться.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ніколи такого не було й ось знову: повістки по смс та дзвінку з ТЦК, що робити