facebook

Дуже шкода, але доплати не буде: 4 категорії пенсіонерів, які не отримають надбавку

Деякі категорії пенсіонерів не підпадають під індексацію пенсій у 2023 році та не зможуть розраховувати на підвищення виплат.

Ніхто не стане заперечувати, що пенсіонери – одна з найбільш вразливих категорій населення, тим паче в умовах війни. Ще б пак, літні люди завжди потребують більшої уваги, належного догляду, достатньої кількості ліків тощо. От тільки пенсії в Україні не можуть покрити всі потреби пенсіонерів, тому влада постійно шукає шляхи підвищення соціальних гарантій для них. Дещо покращує фінансовий стан пенсіонерів – індексація, от тільки стало відомо, що “покращення” торкнулось багатьох, але не всіх пенсіонерів.

Так, стало відомо, що деякі категорії пенсіонерів не підпадають під індексацію пенсій у 2023 році та не зможуть розраховувати на підвищення виплат.

 

Так, у березні 2023 року було проіндексовано виплати для понад 10,5 мільйонів пенсіонерів. Середня зростання пенсій становило близько 19,7%, що дорівнює приблизно 600 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однак чотири категорії українців під індексацію пенсій не потрапили:

пенсіонери, які працюють, з недостатнім низьким страховим стажем та розрахунковим розміром пенсії менш як 2 100 гривень;
пенсіонери – колишні працівники прокуратури;
пенсіонери, чиї пенсії перевищують законом встановлений максимальний розмір у 20 930 гривень;
пенсіонери, які отримують щомісячне довічне грошове утримання, наприклад, судді.
У 2023 році в Україні виплати пенсіонерам збільшували у березні та квітні. Наступна індексація планується на липень. На підвищення пенсій цього місяця можуть розраховувати близько 300 тисяч пенсіонерів наступних професій:

науковці;
держслужбовці;
працівники органів місцевого самоврядування.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Дуже шкода, але доплати не буде: 4 категорії пенсіонерів, які не отримають надбавку