facebook

Найгірше діти поводяться, коли поруч є мама. Ось чому

Справжня причина ваших страждань.

Якщо у вас є дитина, вам дуже добре знайомі плачі, крики і катастрофічні безпричинні істерики. Ви також знаєте, що таке затискати ніс, коли ви забираєте блювотні маси і підгузки з найбільш огидним наповненням.

Ще ви вмієте вміло перебинтовувати обдерті коліна. Так, чому ж вам здається, що ваша дитина поводиться гірше, коли ви, її мама, поруч з нею?

Якщо ваша дитина схильна впадати в істерику і зовсім не слухається, ймовірно, вас безмірно здивує те, як чужа людина захоплюється її гарною поведінкою.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Можливо, це буде нянька, яка скаже вам за вечерею, що ваш малюк – ангел з неба і що він ліг спати о 8 годині вечора.

Або шкільний учитель буде вихваляти слухові навички вашої дитини і те, як спритно вона знаходить спільну мову з іншими дітьми. У такі моменти Ви даєте запитання: чия, до біса, ця дитина, про яку всі вони говорять? Тому що вона точно не ваша!

Якщо ви відчуваєте, що ваш малюк показує свої найгірші сторони тільки тоді, коли він поруч з вами – ви не самотні в цій проблемі та не помиляєтеся.

Дитячий психолог, доктор Хізер Віттенберг пояснює:

«Діти бережуть все найкраще – і найгірше – в собі для нас, батьків. Поруч з нами вони показують своє справжнє «Я». Діти витрачають багато енергії, щоб «бути хорошими» і діяти відповідно до суспільних правил. Особливо це стосується маленьких дітей. Тому, коли вони приходять додому, то дозволяють собі розслабитися. Гарна новина полягає в тому, що найсильніша любов, прихильність, захоплення і безглуздість наших дітей призначені тільки для нас».

Загалом, ваша дитина більш активна поруч з вами, тому що відчуває себе в оточенні комфорту, безпеки і вашої підтримки. Подивіться на себе –  адже теж не виставляєте напоказ перед незнайомцями свої найгірші сторони.

Швидше за все, ви «зриваєтесь» на вашому чоловіку, братах і сестрах або навіть мамі. Ваші діти роблять те ж саме.

Вони відчувають вашу любов і вважають, що можуть поводитися погано поруч з вами – тому що ви будете продовжувати любити їх, незважаючи ні на що.

Отож наступного разу, коли ви з дитиною в істериці під пахвою забіжите до продуктової крамниці за якоюсь дрібницею – зробіть глибокий вдих. Ці моменти хаосу ваш малюк створює тільки для вас.

Але пам’ятайте, коли дитина посміхається вам – її посмішка найщиріша і теж призначена тільки для вас. І вона точно варта всіх криків, істерик і невдалих походів в туалет, які ви витримали.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Найгірше діти поводяться, коли поруч є мама. Ось чому