facebook

Потужна спека повертається в Україну: синоптики назвали дати атаки нової задухи

У першій половині тижня пройдуть дощі, місцями в супроводі гроз, але до кінця нового тижня увірветься спека, прогнозують синоптики.

Погода в Україні різко змінилася 10 червня. Потужні зливи, град, похолодання атакували Україну.

За словами синоптика Укргідрометцентру Наталії Птухи, у червні середньомісячна загальна температура по території країни буде на один-півтора градуси вище норми.

“І, як правило, літо завжди контрастне. Ті ж короткочасні дощі можуть за день або півгодини “вилити” місячну норму. Тому нерівномірний розподіл опадів є звичайним для літа. Але навіть в цьому році,якщо червень і липень на 1-1,5 градуси будуть вище норми, то в серпні середньомісячна температура може бути на 2 градуси вище норми”, – говорить Наталія Птуха.

Погода на тиждень з 12 по 18 червня
“У першій половині тижня пройдуть дощі, місцями в супроводі гроз. Крім того, посилиться вітер переважно північно-східної чверті. У другій половині тижня погоду визначатиме поле зниженого атмосферного тиску. Температурний фон протягом тижня виявиться близьким до норми, хоча в окремі дні через щільну хмарність денний прогрів може бути ослабленим”, – говорить синоптик Ігор Кібальчич, пише meteoprog.com.

Погода в Україні на 2 тижні
У понеділок, 12 червня, очікується хмарна погода з проясненнями. Пройдуть невеликі, місцями помірні дощі, в Приазов’ї з грозами. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря у західних та північних областях вночі +7…+12 °C, вдень +9…+ 14 на решті частини країни вночі +13…+18 °C, вдень +16…+21 °C, місцями +25…+27 °C.

У вівторок, 13 червня, дощі очікуються в західних і південних областях, на решті території України без істотних опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі складе в західних областях +5…+10, на решті території +11…+17; Вдень максимальні значення виявляться в межах +15…+20, в центральних і південних областях +22…+27 °С.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У середу, 14 червня,дощі очікуються в західних, південних і східних областях. У центральних і північних регіонах країни переважно без опадів. Вітер північно-східний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі +10…+16, вдень +21…+26 °С.

У четвер, 15 червня, дощова і хмарна погода збережеться в більшості регіонів України. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +12…+18 °C, вдень +24…+29 °C, на півночі Лівобережжя +18…+23 °C.

У п’ятницю, 16 червня, вночі без істотних опадів, вдень у західних та місцями східних областях короткочасні дощі, на заході місцями грози, град та шквали, 15 – 20 м/с. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +13…+18 °C, вдень +25…+30 °C, на сході близько +20 °C.

Погода на вихідні 17-18 червня
У суботу, 17 червня, на південному сході та на крайньому заході України продують дощі, в інших регіонах країни без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +13…+18, вдень +23…+28 °С.

У неділю, 18 червня, переважно без опадів, тільки в Криму і на крайньому заході України пройдуть короткочасні дощі. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +12…+17, вдень +24…+29 °С.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Потужна спека повертається в Україну: синоптики назвали дати атаки нової задухи