facebook

Українці зможуть отримувати по дві пенсії: з’явилися важливі подробиці ухваленого рішення

Українцям розповіли подробиці нового законопроєкту


Народні депутати розробили проєкт пенсійної реформи – документ передбачає запровадження накопичувальних пенсій. В результаті українці якийсь час отримуватимуть одразу по дві пенсії – накопичувальну та солідарну паралельно, йдеться у законопроєкті №9212.

Повідомляється, що всіх громадян віком до 55 років зобов’яжуть сплачувати внески до накопичувального пенсійного фонду. Частину внеску сплачуватиме роботодавець із заробітної плати, і таку саму суму – держава з бюджету.

Якщо документ ухвалять у поточному році, то з кожного працюючого віком до 55 років забиратимуть 2% зарплати на особистий рахунок, потім наступного року 3%, а потім – 4%.

Варто зазначити, що у разі виплати на особистий рахунок 4% розмір другої пенсії буде пропорційний 4% зарплати – це може бути надбавка, а не основний її розмір.

Раніше ми писали, що в Україні на пенсію у 50 років можуть вийти українки, які мають тяжкохворі дітей, а також багатодітні матері чи батьки (тільки один із батьків).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, достроково можуть вийти на пенсію працівники, зайняті на підземних роботах (50 років); ті, хто працював у шкідливих умовах; військові; чорнобильці.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українці зможуть отримувати по дві пенсії: з’явилися важливі подробиці ухваленого рішення