facebook

До служби придатний, але є проблеми зі здоров’ям: мобілізованим роз’яснили, що робити

ТЦК визнають придатними поранених військовослужбовців, попри їхні скарги


Якщо Ви були визнані придатними до військової служби за рішенням Військово-лікарської комісії, але маєте скарги на здоров’я і не відчуваєте себе здатним виконувати службу повністю, вам слід керуватися наступним алгоритмом дій, описаним у Довіднику військовослужбовця після поранення. Про це пише “Аrmyinform”.

“Українські захисники стійкі, витривалі та терплячі, проте вони лише люди, з серцем і нервами. На війні все буває: поранення, контузія, загострення хронічних хвороб. Навіть після отримання медичної допомоги та реабілітації може статися погіршення здоров’я. Або будемо чесними, — лікарі теж люди та можуть помилитися”, – йдеться у повідомленні.

Так, якщо вам потрібна екстрена медична допомога, наприклад, у разі нещасного випадку або травми, що загрожує життю, вам слід:

негайно зателефонувати за номером 103 або звернутися до найближчого медичного закладу;
повідомити свого командира про захворювання або попросити медичного працівника повідомити найближчу Територіальну військово-лікарську комісію (ТВК) та Службу підтримки про місцеперебування та надати облікові дані для подальшого зв’язку з вашою військовою частиною;
після отримання медичної допомоги дотримуйтесь рекомендацій лікаря: поверніться на службу або зверніться до найближчого медичного закладу в системі МОУ з повідомленням вашого командира.
Правильна та швидка дія у разі екстреної ситуації може врятувати життя та здоров’я, тому важливо знати, як правильно діяти в таких ситуаціях.

При загостренні хронічних захворювань, станах, що не загрожують здоров’ю та життю, рекомендується:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

звернутися до безпосереднього командира та повідомити про захворювання та те, що ви збираєтеся звернутися до медичного закладу;
звернутися за консультацією до лікаря того ж дня;
повідомити свого командира про результати обстеження та діяти відповідним чином залежно від результатів;
якщо результати обстеження вказують на задовільний стан здоров’я або свідчать про необхідність планового лікування, необхідно повернутися на службу та за необхідності звернутися до начмеда військової частини;
якщо результати обстеження потребують екстреної медичної допомоги, слід керуватися пунктом 1.
Правильні дії при загостренні хронічних захворювань можуть допомогти уникнути серйозніших наслідків та проблем зі здоров’ям. Тому важливо не уповільнювати звернення до медичних працівників та попереджати свого командира про свій стан здоров’я.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

До служби придатний, але є проблеми зі здоров’ям: мобілізованим роз’яснили, що робити