facebook

Фіндопомога на дітей в Україні: на які виплати можна розраховувати у 2023 році – весь список

Українцям розповіли, на яку допомогу можна розраховувати у 2023 році


Як стало відомо, що 2023 року можна отримати багато різної грошової допомоги на дітей. Про це стало відомо із матеріалу, опублікованого на сайті progroshi.

Отже, незважаючи на те, що в країні війна, держава все одно продовжує виплачувати гроші на дітей, адже це дуже важливо – фінансово підтримувати сім’ї.

Так ось, під час війни кількість виплат лише збільшилась, тож українські родини можуть отримати різну грошову допомогу від держави.

Тепер про те, на які виплати можуть розраховувати сім’ї з дітьми.

Декретні виплати. Жінкам дозволяється вийти у декретну відпустку починаючи з 30-го тижня вагітності. Для цього потрібно спочатку отримати листок непрацездатності (е-лікарняний). Розмір допомоги для всіх вагітних у декреті такий:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

100% від середньомісячної заробітної плати;
25% від прожиткового мінімуму для працездатної людини на місяць (не менше 671 грн.) – у разі безробіття.
Гроші після народження дитини. Держава виплачує допомогу при народженні дітей. Сума складає 41 280 грн, проте її видають не одразу:

перша виплата – 10320 грн;
наступні виплати протягом трьох років щомісяця – 860 грн.
Оформлення допомоги доступне протягом 12 місяців від дня народження дитини у паперовому варіанті або через послугу єМалятко на порталі “Дія”.

Пакет малюка. Це речі, необхідні догляду за дитиною. Зазвичай їх видають після виписки з пологового будинку, але у разі закінчення пакетів потрібно звернутися до управління соціального захисту. Є варіант отримати допомогу грошима, написавши відповідну заяву. Також пакет документів включає:

паспорт громадянина України;
копію свідоцтва про народження дитини;
довідку з пологового про неотримання пакета малюка.
Розмір грошового забезпечення дорівнює щонайменше трьох прожиткових мінімумів для дітей віком до 6 років. Тож у 2023 році батькам виплачують 6 816 грн.

Виплати одиноким матерям. Гроші належать жінкам, які виховують дітей, не перебувають у шлюбі, а також усиновлювачам, якщо у свідоцтві про народження дитини немає запису про батька (матері). Фінансова підтримка надається у таких розмірах:

на дітей віком до 6 років – 2 272 грн;
на дітей віком від 6 до 18 років – 2 833 грн;
на студентів від 18 до 23 років – 2684 грн.
Аліменти на дитину. Це залежить від рівня доходів батька чи матері, проте гарантовано за низьких заробітків потрібно виплачувати не менше 50% від прожиткового мінімуму для дитини певного віку, а саме:

для дітей віком до 6 років – 1 136 грн;
для дітей віком від 6 до 18 років – 1 416,50 грн;
для дітей 18-23 років – 1342 грн.
Гроші дітям, над якими встановили опіку. Допомога отримують опікуни, але вона є власністю дітей, позбавлених батьківського піклування. Сума дорівнює 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку:

до 6 років – 5680 грн;
від 6 до 18 років – 7082,50 грн.
Дітям з інвалідністю виплачують більше, а саме:

до 6 років – 7 9522 грн.;
від 6 до 18 років – 9915 грн.
Кошти дітям із багатодітних сімей. Фінанси нараховують щомісяця на третю і кожну наступну дитину в сім’ї. Підтримку можна оформити з будь-якого віку, але не для дітей віком від 6 років. Сума – 2 100 грн. Для призначення необхідно звернутися з відповідною заявою до органів соціального захисту або до місцевого ЦНАПу.

Допомога дітям-переселенцям. Цю фінансову підтримку призначають дітям, які отримали довідку внутрішньо переміщеної особи. Важливою умовою надання коштів є евакуація батьків із зони бойових дій чи тимчасово окупованих територій. Розмір складає 3 000 грн.

Виплати дітям із інвалідністю. Сума допомоги дорівнює 70% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність – 1465,10 грн. Зауважимо, піклувальникам дітей з інвалідністю належать надбавки для догляду.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Фіндопомога на дітей в Україні: на які виплати можна розраховувати у 2023 році – весь список