facebook

Іспити на права, довідки про несудимість, будівельні документи: ЦНАПи почали працювати по-новому

Українцям тепер буде доступно більше послуг у ЦНАПах


Уряд України розширив список послуг, які наразі доступні українцям у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП). У Telegram-каналі Мінцифри опубліковано подробиці.

У відомстві зазначають, що тепер українці зможуть отримувати ще більше послуг, при цьому не бігаючи різними державними установами.

У Мінцифри наголосили, що тепер у таких центрах можна отримати довідку про несудимість, скласти теоретичний іспит, скористатися розширеним списком будівельних послуг у комфортному офісі.

Зокрема, у сфері будівництва будуть доступні такі послуги:

Уточнення даних у поданих документах;
Внесення інформації до Реєстру будівельної діяльності;
Внесення змін до будівельного паспорта споруди на земельній ділянці;
Скасування містобудівних умов та обмежень;
Коригування адреси об’єкта та виправлення технічних помилок.
Окрім цього, як уже згадувалося, можна буде у ЦНАПі замовити довідку про відсутність судимості. При цьому українцям нагадали, що ця послуга також доступна й у додатку “Дія”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За даними Мінцифри, щорічно за отриманням цієї довідки звертається приблизно 1 млн. українців. Її можуть отримати українці, які вже виповнилося 14 років і більше.

Мало того, більше необов’язково їхати до сервісного центру МВС України, якщо необхідно скласти теоретичний іспит для отримання посвідчення водія. Ця послуга буде доступна в ЦНАП, де є необхідне обладнання.

У Мінцифри наголосили, що створюють сервіси, які зберігають час українців. Також опубліковано посилання на всі адреси ЦНАПів в Україні, щоб людина могла знайти найближче відділення біля себе. Завдяки цьому українці зможуть заздалегідь спланувати свій час, адже там є й інформація про графік роботи таких відділень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Іспити на права, довідки про несудимість, будівельні документи: ЦНАПи почали працювати по-новому