facebook

Після 18 лютого: тисячі українців позбавлять пенсій

Низка українців може залишитися без пенсій після 18 лютого


Відповідно до статті 34 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, пенсія за інвалідністю призначається назавжди, доки встановлено інвалідність. Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

Так, у Пункті 14-6.1 Прикінцевих положень Закону зазначено, що для осіб з інвалідністю, у яких термін припинення виплати пенсії припадає на період дії воєнного стану, і якщо неможливо провести повторний огляд, виплата пенсії триватиме до припинення чи скасування воєнного стану, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування.

“З урахуванням продовження терміну дії воєнного стану в Україні до 18 серпня 2023 року, виплата пенсії триватиме до 18 лютого 2024 року”, – йдеться у повідомленні.

Медико-соціальні експертні комісії проводять огляд осіб з інвалідністю (у тому числі повторні) незалежно від місця їх реєстрації, проживання чи перебування на території України.

Нагадаємо, закон України “Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та деякі інші закони України щодо захисту прав фізичних осіб під час воєнного стану та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю” №2682 – ІХ було підписано Володимиром Зеленським 3 листопада.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Згідно з документом, питання автоматичного продовження виплати пенсії для осіб з інвалідністю, яким призначено пенсію за інвалідністю або пенсію у зв’язку із втратою годувальника, у разі якщо термін припинення виплати такої пенсії припадає на період дії воєнного стану чи надзвичайного стану в Україні, регулюється на законодавчому рівні.

Якщо неможливо пройти повторний огляд медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), виплата пенсії автоматично продовжуватиметься.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Після 18 лютого: тисячі українців позбавлять пенсій