facebook

Для водіїв тепер усе зміниться: Рада ухвалила важливий закон

В Україні запровадили нові правила навчання в автошколах


Верховна Рада підтримала новий законопроєкт №7354, який дозволяє українцям самостійно проходити теоретичну частину іспиту на отримання прав водія. Про це у своєму Фейсбуці повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук.

У попередній версії закону потрібно, щоб майбутні водії проходили навчання, включаючи теоретичну підготовку, в акредитованих навчальних закладах. Проте депутати внесли зміни до цієї норми.

Тепер закон свідчить, що “особа, яка бажає отримати право керування транспортним засобом відповідної категорії або типу, має пройти медичний огляд, відповідну підготовку в акредитованому навчальному закладі або самостійно опанувати матеріал теоретичного модуля стандартної навчальної програми”.

Таким чином, ті, хто воліє самостійно вивчати правила дорожнього руху, мають право проходити теоретичний іспит нарівні з учнями автошкіл. Проте все ще потрібно проходження практичного курсу в автошколі.

Крім того, було внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Додано дві нові статті:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

1. Стаття 127-3 стосується порушення порядку підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів. За таке порушення передбачено штраф у розмірі від 500 до 800 неоподатковуваних мінімумів, тобто від 8500 до 13 600 гривень.

2. Стаття 127-4 належить до порушення порядку державної акредитації автошкіл та проведення іспитів. За це порушення передбачається штраф від 500 до 1000 неоподатковуваним мінімумом, тобто від 8500 до 17 000 гривень, а для співробітників МBС передбачена набагато жорсткіша відповідальність – штрафи у розмірі від 1000 до 3000 неоподатковуваним мінімумом, тобто від 17 000 грн.

Вказані штрафи набудуть чинності наступного дня після оприлюднення закону. Щодо самостійної підготовки до теоретичної частини іспиту, це положення набуде чинності через три місяці після публікації закону.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Для водіїв тепер усе зміниться: Рада ухвалила важливий закон