facebook

Нові правила торкнуться всіх: у МВС зробили важливе роз’яснення водіям — запам’ятовуйте

У МВС нагадали українцям деталі важливих змін


Народні депутати у Верховній Раді підтримали законопроєкт, який дає українцям можливість готуватись самостійно до теоретичного іспиту. У МВС України поділилися, коли ця зміна набуде чинності, пише hsc.gov.ua.

Тобто необов’язково відвідувати уроки в автошколі можна готуватися самостійно і піти в сервісний центр МВС складати теоретичний іспит.

Також буде впроваджено адміністративну відповідальність у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами.

При цьому в МВС зазначили, що ухвалений законопроєкт ще має пройти процедуру підписання, після чого його мають опублікувати. Тоді вже й набудуть чинності зміни.

Зміни щодо адміністративної відповідальності за порушення порядку приймання іспитів, підготовки та підвищення кваліфікації водіїв, порушення порядку державної акредитації навчальних закладів набудуть чинності після публікації закону. Щодо змін про самопідготовку, то така можливість в українців може з’явитися не раніше листопада цього року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Закон набуде чинності наступного дня після того, як його опублікує українська влада. Кабмін у тримісячний термін має привести нормативно-правові акти до того, щоб вони відповідали новим вимогам.

Незабаром українці зможуть самі вибрати, чи готуватимуться вони до теоретичного іспиту в автошколі чи самостійно.

Йдеться про вивчення правил дорожнього руху, основ будови транспортного засобу та основ надання домедичної допомоги.

Наразі на вивчення цього курсу передбачено 64 години лекцій в автошколах. Без свідоцтва про закінчення теоретичного курсу підготовки, який видають в автошколі, кандидати у водії не мають права складати теоретичний іспит у сервісних центрах МВС.

В Україні існує чіткий поділ на теоретичний та практичний курс підготовки водіїв. Поки теоретичний іспит не складено, людина не може приступати до практичної підготовки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Нові правила торкнуться всіх: у МВС зробили важливе роз’яснення водіям — запам’ятовуйте