facebook

Від 26840 до 67100 грн: у Раді вирішили посилити покарання українців за проїзд у громадському транспорті

Нардепи вигадали нові штрафи для українців


Верховна Рада розгляне у другому читанні законопроєкт, що передбачає збільшення штрафів за порушення правил у громадському транспорті. Відповідний документ оприлюднено на сайті парламенту.

За проєктом закону плануються зміни до кодексу України про адміністративні правопорушення, пов’язані з порушенням правил перевезення у міському електротранспорті.

Передбачається збільшення штрафів за пошкодження обладнання громадського транспорту, а також запровадження санкцій за незаконне проникнення в тунелі метрополітену.

Наприклад, за пошкодження внутрішнього обладнання та скел автобусів, маршруток, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро пропонується встановлювати штрафи від 26 тисяч гривень до 65 тисяч гривень.

Відповідно до запропонованих змін у статті 119 Кодексу про адміністративні правопорушення, громадянам, які викидають сміття та інші предмети з вікон та дверей автобусів, маршруток, тролейбусів чи трамваїв, а також засмічують станції та вагони метро, ​​загрожує штраф у розмірі від 13 до 26 тисяч гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, пропонується встановити штрафи за незаконне проникнення у вентиляційні шахти (кіоски), тунелі, підземні та наземні споруди на шляху метро, ​​а також у виробничі приміщення станцій підземки. За такі правопорушення покарання варіюватиметься від 39 до 65 тисяч гривень.

Також передбачаються штрафи за їзду на дахах вагонів, міжвагонних з’єднаннях та інших частин громадського транспорту, що виступають зовні. За ці порушення штрафи становитимуть від 26 до 54 тисяч гривень. Крім того, пропонується збільшити покарання за перевезення понаднормового багажу до 10-20 тисяч гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Від 26840 до 67100 грн: у Раді вирішили посилити покарання українців за проїзд у громадському транспорті