facebook

Учителів не залучатимуть до повернення дітей у школу

В Україні заборонять залучати вчителів до діяльності, пов’язаної із залученням чи поверненням до навчання дітей, які не охоплені навчанням.

Відповідна норма передбачена проєктом постанови Кабінету Міністрів щодо змін в Порядку обліку дітей дошкільного та шкільного віку, розробленим Міністерством освіти і науки.

Планується, що статус «неохоплена(ий) навчанням» надаватиметься дитині у разі відсутності учня на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів поспіль з невідомих або без поважних причин.

Відповідні зміни до облікової системи вноситиме відповідальна особа закладу освіти.

Інформація про появу такої відмітки в профілі дитини після опрацювання відповідальними працівниками органів управління у сфері освіти буде направлятись до відповідного територіального органу Національної поліції та служби у справах дітей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відтак створення пошукових запитів щодо дітей, неохоплених навчанням, та проведення діяльності, пов’язаної із їхнім поверненням до навчання, здійснюватимуть працівники органів Національної поліції та служби у справах дітей.

«Заборонено залучати працівників закладів освіти до діяльності територіальних органів Національної поліції та служби у справах дітей, пов’язаної із залученням (поверненням) до навчання дітей неохоплених навчанням», – йдеться у проєкті постанови, що винесений МОН для громадського обговорення.

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови прийматимуть у довільній формі до 14 серпня 2023 року на електронну адресу [email protected].

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Учителів не залучатимуть до повернення дітей у школу