facebook

Масова екстрадиція військовозобов’язаних: Вениславський розкрив українцям правду, що почнеться

Українців-уклоністів можуть повернути додому


З погляду юридичної відповідальності, масової екстрадиції чоловіків, які тікають за кордон, щоб уникнути мобілізації, не буде. Про це заявив член Комітету Ради з питань нацбезпеки Федір Вениславський заявив в ефірі “Радіо Свобода”.

Кожен випадок є індивідуальним та вимагає надання відповідних документів для підтвердження ухилення від органів досудового розслідування.

Після цього можна розпочати процес екстрадиції. Проте людина завжди може звернутися до суду зі скаргою, і остаточне рішення ухвалюватиметься ним.

«Тому, звичайно, це дуже непроста процедура і думатимемо, як її зробити більш гнучкою. Але це потребує ретельних аналізів та дискусій», — каже Веніславський.

За його словами, кордон незаконно перетинають українці принаймні трьома способами. Перший спосіб – перетин кордону поза офіційними пунктами пропуску. Другий спосіб – людина таємно перетинає пункт пропуску, а потім, перебуваючи у нейтральній смузі, перетинає кордон іншої країни, використовуючи паспорт. Найпоширенішим є підробка фальшивих документів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нардеп вважає, що такі дії мають розглядатися у контексті кримінального переслідування, а виявлення фактів має бути у компетенції правоохоронних органів. Якщо факт підробки буде підтверджено в результаті експертизи, людині можуть повідомити про підозру на її адресу, а потім застосувати процедуру екстрадиції.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Масова екстрадиція військовозобов’язаних: Вениславський розкрив українцям правду, що почнеться