facebook

Стосується сімей з маленьким доходом: можна отримати фіндопомогу від держави – інструкція

Українці з дітьми можуть розраховувати на допомогу


Україна надає соціальні виплати сім’ям, які потребують. Однією з таких виплат є державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям, які проживають в Україні та мають середньомісячний дохід, менший за прожитковий мінімум з поважних причин. Про це повідомляє сайт Безплатної правової допомоги.

Так, сім’я, яка потребує допомоги, може звернутися до управління праці та соціального захисту населення для перевірки свого права на призначення державної соціальної допомоги.

Розмір виплати визначається з різниці між прожитковим мінімумом для сім’ї та середньомісячним сукупним доходом малозабезпеченої сім’ї. Допомога незаможним сім’ям в Україні призначається на шестимісячний термін.

Малозабезпечена сім’я включає:

чоловіка та дружину;
рідних та усиновлених дітей цих осіб віком до 18 років, а також дітей, які навчаються за денною формою навчання у навчальних закладах до 23 років та не мають своїх сімей;
повнолітніх неодружених дітей, визнаних інвалідами з дитинства І чи ІІ групи, або інвалідом І групи, які проживають з батьками;
непрацездатних батьків чоловіка, котрі живуть із нею і перебувають у тому змісті через відсутність особистого доходу;
особа, яка проживає з одиноким інвалідом І групи та здійснює догляд за ним;
жінка та чоловік, які проживають разом, не одружені, але мають спільних дітей.
Для отримання допомоги необхідно звернутися із заявою до управління соціального захисту населення або до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). Оформлення допомоги здійснюється безплатно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Стосується сімей з маленьким доходом: можна отримати фіндопомогу від держави – інструкція