facebook

Українці у сльозах схилили голови: скільки мирних людей загинуло через війну – оприлюднено цифру

Українцям розповіли, скільки мирних громадян загинуло від початку війни


В Україні з початку повномасштабного вторгнення російської федерації вже загинуло понад 9600 мирних жителів і ще більше 17500 осіб отримали поранення. Цією інформацією ділиться Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Дані включають зареєстровані випадки загибелі та поранень серед мирного населення в Україні через бойові дії після повномасштабного вторгнення російської федерації з 24 лютого 2022 року та станом на 10 вересня 2023 року.

Таким чином, у цей період УВКПЛ зафіксувало 27 149 жертв серед мирного населення в Україні:

– 9614 були вбиті;

– 17535 отримали поранення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За перші дні вересня в Україні кількість втрат серед мирного населення в нашій країні за даними ООН становила 292 особи. Серед них:

55 було вбито з них 29 чоловіків, 21 жінка, 1 дитина та 4 дорослих, стать яких поки не вдалося визначити;
237 отримали поранення, серед яких 101 чоловік, 77 жінок, 7 хлопчиків, 2 дівчинки, а також 50 дорослих, стать яких поки що не вдалося визначити.
При цьому УВКПЛ акцентують увагу, що фактичні цифри значно більші, у зв’язку з тим, що отримання даних з деяких місць, де ведуться активні бойові дії, затримуються, а багато повідомлень все ще чекають на підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя, Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька, де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українці у сльозах схилили голови: скільки мирних людей загинуло через війну – оприлюднено цифру