facebook

Де служитимуть непридатні та умовно придатні: важливе роз’яснення від ЗСУ

Стало відомо, де служитимуть непридатні та обмежено придатні українці


В Україні розроблено зміни, що визначають рівень придатності людини до військової служби. Представник командування Медичних сил ЗСУ підполковник Дмитро Мірошниченко розповів, де служитимуть непридатні та обмежено придатні українці, пише armyinform.com.ua.

За його словами, люди з деякими захворюваннями й раніше служили у підрозділах забезпечення чи в навчальних центрах.

Деякі можуть мати діагнози, що не дозволяють воювати на передовій, але при цьому в тилу такі військові можуть виконувати завдання без обмежень.

Тому згідно з останніми змінами встановлюватиметься індивідуальний підхід до придатності військовозобов’язаних до військової служби.

З урахуванням стану здоров’я людини прийматиметься рішення щодо його служби. Зазначається, що у ЗСУ є різні види військ, військово-облікові спеціальності, де різні завдання, рівень навантаження, тож кожному призовнику можна знайти місце для служби.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо у людини є певна хвороба, через яку вона не може виконувати обов’язки на військовій службі, її не можуть мобілізувати та визнають непридатною до військової служби.

Але є захворювання, які можуть бути у людини на стадії тривалої ремісії, приблизно 3-5 років. У такому разі, якщо це можна підтвердити лабораторними дослідженнями, зараз стан людини нормальний, тоді може бути прийнято індивідуальне рішення, чи придатний він, чи ні до військової служби.

Його можуть визнати придатним за якоюсь військово-обліковою спеціальністю. Також особи, які страждають на якусь хворобу і через це не можуть проходити військову службу в підрозділах спецпризначення, десантно-штурмових військ, морської піхоти, водночас можуть служити у складі підрозділів забезпечення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Де служитимуть непридатні та умовно придатні: важливе роз’яснення від ЗСУ