facebook

Потрібно негайно подати довідки: що робити тим, у кого перейменували вулицю, місто чи село

Українцям дали пораду, що робити у разі перейменування вулиці, міста чи села


В Україні продовжується процес перейменування міст, вулиць, населених пунктів у рамках декомунізації. Українцям дали пораду, які документи подавати у разі зміни назви до Державної податкової служби, пише dtkt.ua.

У таких випадках українцям раджу подавати заяву до податкової форми №5ДР або №5ДРП з оновленою інформацією щодо місця проживання за своєю податковою адресою або за місцем проживання.

У разі зміни місця проживання до податкової слід звертатися за місцем нового проживання. Податківці у підкатегорії 116.09 ЗІР зазначили, що у разі внесення до документа, що підтверджує особу, відомостей про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць, проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів та інше, платник податків має подати до відповідного контролю. №5ДР або заяву за ф. №5ДРП.

Відповідно до п. 5-1 ч. 1 ст. 7 Закону України від 20.11.2012 №5492-VI до Єдиного демографічного реєстру вноситься інформація про особу, зокрема, відомості про зареєстроване або задеклароване місце проживання чи перебування особи, зняття особи з реєстрації місця проживання або зміни місця проживання особи.

Водночас згідно з п. 2 Технічного опису бланка паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, вноситься додаткова змінна інформація, передбачена Законом України №5492.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім цього, п. 1 ст. 26 Закону України від 05.11.2021 №1871-IX передбачено видачу органом реєстрації за заявою особи витягу з реєстру територіальної громади, що підтверджує задеклароване чи зареєстроване місце проживання, чи перебування особи, у тому числі зі зміною назви вулиці.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Потрібно негайно подати довідки: що робити тим, у кого перейменували вулицю, місто чи село