facebook

Пенсіонери втратили дар мови: хто залишиться без надбавок до виплат

Українцям розповіли, хто може залишитись без доплат


Зазначається, що в Україні деяким категоріям пенсіонерів передбачено доплати. Додаткові кошти можна отримати з різних підстав: вік, понаднормовий стаж, стан здоров’я. Хто не може розраховувати на надбавки, розповіли у Пенсійному фонді, пишуть vesti.

Отже, зовсім інша справа, коли пенсія розраховується відповідно до віку та відпрацьованого стажу, а також заробітної плати громадянина. Тут ситуація має певні нюанси. Якщо заробітна плата громадянина була невеликою, то пенсія при розрахунку може бути меншою за мінімальну. У такому разі Пенсійний Фонд України підтягує суму та збільшує штучну пенсію.

Через вік. Ця виплата автоматично додається до пенсійних виплат. Від 70 до 74 років пенсіонери одержують 300 гривень до основної пенсії. З 75 до 79 років пенсіонери додатково отримають 496 гривень. Із 80 років налічується додатково 500 гривень.

За дітей можуть бути передбачені доплати. 150 гривень додаткових коштів отримуватиме пенсіонер, який виховує неповнолітню дитину.

Так от, чи буде нараховано доплату безпосередньо, залежить від виду пенсії, яка оформлена. Якщо пенсія соціальна, то ні про які надбавки не може бути мови. Соціальна пенсія насамперед надається громадянам, які не змогли доопрацювати потрібну кількість років для повноцінного стажу. У такому разі пенсія нараховується відповідно до актуального прожиткового мінімуму.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пенсіонери втратили дар мови: хто залишиться без надбавок до виплат