facebook

Мобілізація в жовтні: кого призвуть першочергово

В Україні громадянам продовжують вручати повістки. У жовтні можуть призвати у першу чергу декілька категорій людей.

Оскільки в країні продовжуються військові дії та триває воєнний стан, мобілізація все ще є. Вручення повісток продовжується на вулицях, в крамницях, вокзалах та інших місцях. В жовтні такі дії продовжаться. Працівники військкомату в першу чергу будуть звертати увагу на декілька категорій чоловіків. Про це нагадує “Телеграф”.

Військовозобов’язані, яких можуть мобілізувати першочергово

1) Під мобілізацію потрапляють придатні, або обмежено придатні, віком від 27 до 60 років. Вони можуть бути й з військовим досвідом, і без нього.

2) Також повістки отримають придатні, або обмежено придатні, від 18 до 27 років, які перебувають у резерві після строкової служби. Також, якщо громадянин проходив навчання на військовій кафедрі, або в спеціалізованому навчальному закладі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

3) Придатні або обмежено придатні громадяни віком від 18 до 27 років за контрактом.

4) Також повістки можуть отримати придатні чоловіки, які були зняті з військового обліку.

Варто нагадати, що під мобілізацію підпадають військовозобов’язані чоловіки від 18 до 60 років. До 27 років чоловіки, за законом, не можуть бути мобілізовані примусово, якщо раніше не служили.

При врученні повістки потрібно звернути увагу на те, що громадянин має право написати про відстрочку від мобілізації. Часто представники ТЦК не говорять про це право, або ж нівелюють ним, говорячи, що заява нічого не дасть. Але громадянин має повне право скористатися можливістю відстрочки від мобілізації на законній основі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мобілізація в жовтні: кого призвуть першочергово