facebook

На найближчі 7 місяців: на дорогах вводять нові правила та покарання для водіїв

З жовтня водіям нагадали, яке почне діяти правило


Водіям нагадали, яке правило їм варто почати виконувати з 1 жовтня. Інформація розміщена у Telegram-каналі Патрульної поліції Львівської області.

Щорічно, з 1 жовтня та по 1 травня наступного року водії зобов’язані під час їзди на автомобілі за межами населених пунктів використовувати включені денні ходові вогні фар.

Якщо вони не встановлені на транспортному засобі, тоді потрібно використовувати ближнє світло фар. Допустимо додатково використовувати протитуманні фари за умови, що це не засліплюватиме інших водіїв.

Таким чином, транспортні засоби стають помітнішими в умовах обмеженої видимості та короткого світлового дня.

Восени з кожним днем ​​стає раніше темнішим, тому небезпека виникнення аварій зростає. Тому автомобілям потрібно бути помітними на дорозі для інших учасників дорожнього руху. У літній період дні довші, тому це правило не діє.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб на дорозі було безпечніше, водіям радять також дотримуватися таких правил:

Збільшити дистанцію, невеликі опади можуть зробити дорогу слизькою і, відповідно, збільшити ваш гальмівний шлях;
Триматися правого краю дороги — в умовах поганої видимості водії можуть виїжджати на середину дороги, тож це може створити аварійну ситуацію;
Включити обігрів скла — на лобовому склі не повинна збиратися волога. Також встановити таку швидкість склоочисників, яка забезпечить найкращу видимість;
Дотримуватись безпечної швидкості, адже перевищення на мокрій дорозі може призвести до втрати контролю над транспортним засобом;
Не робіть небезпечних маневрів і, насамперед, обгону;
У разі погіршення видимості потрібно з’їхати на узбіччя та залишити увімкненими габарити та фари, щоб перечекати негоду.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На найближчі 7 місяців: на дорогах вводять нові правила та покарання для водіїв