facebook

У МОЗ розповіли про обмеження для невакцинованих дітей

В Міністерстві охорони здоров’я нагадали про обмеження для дітей, які не вакцинувалися від кору.


У відомстві акцентували на тому, що вакцин у країні вдосталь для всіх. Своє повідомлення МОЗ опублікувало на своїй сторінці у Фейсбук.

Play Video
Там було сказано, що батьки, які не вакцинували дітей від кору можуть переводити її на дистанційне, або сімейне навчання. Це не стосується дітей, у яких є протипоказання до введення вакцини.

Чому прищеплювати дітей від кору важливо:

Захист життя дитини;

Для уникнення епідемії у колективі (наприклад шкільному), адже у колективі набагато вищий ризик зараження;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для збереження здоровя інших дітей. У деяких дітей є протипоказання до вакцини, тож невакцинована дитина має шанс заразити іншу;

Через нехтування такими правилами ризик виникнення епідемії надзвичайно високий.

Діти справді переносять кір легше, ніж дорослі, але також можуть бути ускладнення. Одним з рідкісних, або небезпечних ускладнень кору вважається підгострий склерозуючий паненцефаліт. Він може проявитися навіть після 10 років після інфікування та призвести до тяжкої інвалідності чи смерті.

У МОЗ також зазначили, що можна розробити індивідуальний план вакцинації з врахуванням особливостей дитини. Для цього достатньо звернутися до свого сімейного лікаря. Кір – досить серйозна хвороба, яка може нанести значної шкоди для здоров’я дитини. Восени імунітет дуже вразливий, тому саме щеплення може стати надійним захистом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У МОЗ розповіли про обмеження для невакцинованих дітей