facebook

“Небачений холод у понад -12 градусів накриє всю Україну, масштабний снігопад насувається невідступно”: фахівці про мороз

Експерти кажуть про те, що вже в листопаді варто чекати на нічні заморозки, але в середині місяця передбачається довготривале потепління. У Києві температура повітря опуститься до 1 градусу морозу.

Як інформує “Фокус”, протягом листопада середня місячна температура повітря складе близько 2-7 градусів тепла. Про це повідомили синоптики “Укргідрометцентру” у Facebook.

Синоптики зазначили, що така температура є близькою до норми. Також у листопаді очікується 34-65 мм опадів, у Криму та місцями в Карпатах до 100 мм, що також є в межах норми. Проте у північно-східних областях прогнозують лише 28-32 мм, що вважається меншим за норму.

Метеорологиня Вазіра Мартазінова вважає, що в листопаді бувають випадку, коли осінній місяць є холоднішим за грудень. Зокрема, можливі різні похолодання. Народний синоптик Володимир Деркач прогнозує, що в листопаді буде прохолодно. Можливі нічні заморозки, проте в середині місяця очікується певне потепління, воно буде довготривалим. Під кінець листопада може знову похолодати. Крім цього, можливий мокрий сніг, попередив синоптик.

Відповідно до кліматичного аналізу середня місячна температура в листопаді складає від 0 до 4 градусів тепла, на Закарпатті та південних областях — до 9 градусів тепла. Абсолютний максимум температури — 6-24 градуси тепла та 25-29 градусів у Чернівецькій, Закарпатській, центральних, південних областях та на півострові Крим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Абсолютний мінімум — 15-24 градуси морозу та 25-31 морозу — у Дніпропетровській, Запорізькій, північних, східних областях та гірських районах. Тоді як в Одеській області та на півдні Криму від 8 до 13 градусів морозу.

Середня місячна кількість опадів у листопаді — 35-63 мм, у Карпатах, Закарпатті, горах Криму місцями — 70-108 мм, а на високогір′ї до 135 мм. У Луганській, Дніпропетровській областях, на Прикарпатті та в південному регіоні місцями — 29-34 мм.

Прогноз погоди на листопад у Києві

За прогнозом Wisemeteo, у столиці середня температура листопада складе близько 4 градусів тепла. Тоді як найтеплішим днем місяця стане 1 листопада, стовпчики термометрів піднімуться до 16 градусів, а найхолоднішим — 9 листопада, тоді похолодає до 1 градусу морозу.

У листопаді очікуються помірні опади. Синоптики прогнозують три дощові дні, в основному в період з 2 по 4 листопада.

Нагадаємо, 25 жовтня завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Вазіра Мартазінова розповіла, що зима в Україні може бути м’якою і теплою. У грудні можливе короткочасне похолодання із морозами до -15 градусів. Крім цього, можливі опади у вигляді мокрого снігу або снігу з дощем.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Небачений холод у понад -12 градусів накриє всю Україну, масштабний снігопад насувається невідступно”: фахівці про мороз