facebook

Від 8500 до 102 тисяч грн: українцям запроваджують нові штрафи — закон вже в Раді

Українцям придумали нові штрафи


У п’ятницю, 27 жовтня 2023, у Верховній Раді було подано законопроєкт, який передбачає встановлення адміністративної відповідальності за порушення комендантської години. Він отримав підтримку Національної поліції та МВС і був представлений Комітетом з питань правоохоронної діяльності.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Народні депутати України внесли законопроект №10195, який передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів. Ці зміни стосуються встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог та невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану. Він був розроблений спільно з Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України.

Метою цього проєкту є встановлення адміністративної відповідальності за порушення громадянами комендантської години та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціальних режимів світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

Конкретно передбачено:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Накладення штрафу на громадян у розмірі від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за порушення комендантської години.

Накладення штрафу на керівника суб’єкта господарювання, фізичну особу-підприємця у розмірі від трьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціальних режимів світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

За словами депутатів, очолюваних заступником голови комітету Максимом Павлюком, для громадян запропоновано штрафи від 8500 до 17 000 грн, а для бізнесу — від 51 000 до 102 000 грн. Під час комендантської години заборонено перебування на вулицях та в інших громадських місцях, а також пересування транспортом або пішки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Від 8500 до 102 тисяч грн: українцям запроваджують нові штрафи — закон вже в Раді