facebook

“В Україну суне тотальний мороз у -15 градусів, шалений снігопад накриє ці області вже завтра”: експерти про дощ і холод

Синоптики попереджають про початок масштабних опадів, які накриють Україну дощем або снігом. Наближається зима, а в грудні очікується різке похолодання.

Як інформують “ФАКТИ”, вже 8 листопада погода в Україні зміниться – циклон принесе у більшість областей дощі, подекуди сильні, а в Карпатах завтра можливий мокрий сніг. Так прогнозує синоптик Наталя Діденко.

“Єдина частина, куди опади не дійдуть – південний схід, Крим, Запоріжжя, Донеччина. Температура повітря завтра відчутно знизиться на Заході, Півночі та в Центрі України, максимально – близько +7 +12 градусів”, – уточнила вона.

За її словами, у східних регіонах похолодає лише у Харківській області, а в Донецькій та Луганській буде тепло – до +12 +16.
Найтеплішу погоду Діденко прогнозує у південній частині – до +16 +20, в Криму та на півдні Одеської області – до +22.

“У Києві середа очікується із дощем та похолоданням, вдень лише +9 градусів”, – додала вона.
Та попередила, що це похолодання 9 листопада пошириться практично на всю територію України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Більш серйозне зниження температури повітря (вночі до нулів) передбачається наприкінці наступного тижня, із 17-18 листопада”, – підсумувала синоптик.

Погода на 8 та 9 листопада від Укргідрометцентру

Синоптики також прогнозують дощі на наступні дві доби, а вночі в Карпатах – з мокрим снігом. Вдень 9 листопада дощі в більшості областей припиняться, крім східної частини.

Температура повітря вночі +1 +6, вдень +6 +13, у південних регіонах: вночі +7 +12, вдень 8 листопада +13 +19, а 9 листопада +9 +14.

Яка погода буде в грудні 2023 року

Середньомісячна денна температура в грудні встановиться на рівні -1⁰С, а нічна перебуватиме в діапазоні від 0⁰С до -8⁰С. Однак, у середині місяця можуть раптово настати короткочасні морози до 15⁰С.

“Далі знову піде потепління”, – попередила Завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“В Україну суне тотальний мороз у -15 градусів, шалений снігопад накриє ці області вже завтра”: експерти про дощ і холод