facebook

Дрібниця, але для пенсіонерів і вона за щастя: людям додадуть мінімум по 250 грн

Після повномасштабного вторгнення, міжнародні гуманітарні організації активно стали надавати допомогу Україні та її громадянам. Ця допомога включає не лише необхідні товари, ліки та предмети першої потреби, але й грошові виплати, повідомили в Мінсоцполітики.

Уряд спільно з Міністерством соціальної політики активно співпрацюють з міжнародними партнерами для налагодження грошових трансферів саме на тих громадян, які перебувають у найважчому становищі.

У липні цього року Мінсоцполітики, Пенсійний фонд та Всесвітня програма продовольства ООН організували спільний проєкт з метою сприяти максимальній ефективності у наданні українським громадянам фінансової підтримки від міжнародних організацій. Головна мета полягає в допомозі мешканцям зони бойових дій, людям з низьким рівнем пенсійного забезпечення та тим, хто не отримує інших грошових виплат від міжнародних організацій.

З початку серпня цього року таку фінансову допомогу отримують пенсіонери, які:

проживають на територіях активних або потенційно небезпечних зон;
мають пенсію менше 3000 гривень;
не отримували жодних додаткових грошових виплат від міжнародних організацій з 1 березня 2023 року або допомоги для внутрішньо переміщених осіб.
Всесвітня програма продовольства ООН надає цим пенсіонерам фінансову допомогу, допомагаючи доплатити до рівня 3000 гривень (але не менше 100 гривень) на місяць. Цю допомогу отримують близько 270 тисяч пенсіонерів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

24 листопада Уряд затвердив постанову, розроблену Мінсоцполітикою, що підвищує граничний розмір пенсії для отримання додаткової грошової допомоги з 3000 гривень до 3250 гривень.

Нові умови для отримання додаткової соціальної підтримки за рахунок коштів Всесвітньої програми продовольства починають діяти вже у листопаді цього року.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Дрібниця, але для пенсіонерів і вона за щастя: людям додадуть мінімум по 250 грн