facebook

Торкнеться всіх областей: в Україні радикально змінять правила виклику поліції, “швидкої” і не лише

В Україні мають намір радикально змінити правила виклику екстрених служб


Українців у 2024 році чекають важливі зміни щодо виклику екстрених служб, як швидка допомога, поліція, пожежники тощо. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі поділився деталями.

Зокрема, глава МВС України нагадав, що 4 місяці тому у Києві, потім і на Київщині ввели службу 112 – єдиний номер для повідомлень про надзвичайну ситуацію.

У відомстві поділилися, що за цей час надійшло майже 280 тисяч викликів. Повідомляється, що 15% із них перенаправили до відповідних підрозділів.

Інші 85% мали інформативно-консультативний характер і не вимагали екстреного реагування. Зазначається, що запуск єдиної лінії 112 дозволив розвантажити операторів екстрених служб від непрофільних дзвінків.

Таким чином, вони можуть швидше передати фахівцям інформацію, яка потребує негайного реагування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У відомстві зазначили також, що реалізують проєкти безбар’єрного середовища, враховуються потреби кожного громадянина та є бажання зробити сервіси ще зручнішими.

Тому за номером можуть звертатися і люди з порушеннями слуху або мовлення за допомогою відеозв’язку. Протягом чотирьох місяців оператори служби 112 опрацювали майже 4 тис. викликів мовою жесту.

Клименко зазначив, що запуск єдиної системи 112 є важливим кроком із наближення до стандартів ЄС. Відомство активно співпрацює з іноземними партнерами для розширення системи по всій країні.

У планах МВС до кінця наступного 2024 року запустити сервіс 112 у всіх регіонах України, а не лише у столиці та Київській області.

Також у відомстві поділилися, що спеціальні лінії 101, 102, 103 та 104 і далі продовжують працювати та приймати телефонні звернення від громадян.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Торкнеться всіх областей: в Україні радикально змінять правила виклику поліції, “швидкої” і не лише