facebook

Повістку занесуть на кухню або в спальню: ТЦК отримали безмежні повноваження, що тепер почнеться

Воєнком з повісткою може навіть витягнути з постелі


Військовий адвокат Руслан Ткаченко наголосив, що працівники ТЦК мають право перебувати на приватній території громадян України. Згідно з чинним законодавством, вони мають право вручити повістку громадянину навіть у його власному житлі, навіть якщо він відмовиться її підписати.

Як повідомляє “Інформатор”, Руслан Ткаченко також підкреслив, що відповідно до українського законодавства, працівники ТЦК можуть вручати повістки не лише на приватних територіях, але і в приватних будинках і квартирах. Відповідно до його слів, закон дозволяє військовим здійснювати ці дії під час мобілізації.

“Якщо працівники ТЦК володіють всіма необхідними офіційними документами, що підтверджують їхні повноваження, то вони мають законне право входити на приватні території та вручати повістки”, – зазначив адвокат.

Крім того, він додав, що кожна повістка є наказом для громадянина. Навіть у випадку відмови від підпису, це не звільняє його від зобов’язань, вказаних у повістці.

Варто зазначити, що повістка має бути заздалегідь заповнена та оформлена відповідно до чинного законодавства. Всі процесуальні дії стосовно вручення військовозобов’язаному громадянину повістки мають бути виконані з дотриманням законних вимог.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, зараз на стадії завершення знаходиться створення електронної системи обліку військовозобов’язаних, відповідно до якої повістки будуть електронними.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Повістку занесуть на кухню або в спальню: ТЦК отримали безмежні повноваження, що тепер почнеться