facebook

Можна влетіти на величезний штраф: Рада змінила правила продажу машин

Багато недобросовісних автовласників влетять на чималі гроші


Багато українців купують автомобілі з пробігом і нерідко недобросовісні продавці “скручують” свідчення одометра, щоби продати її дорожче. У Верховній Раді вирішили штрафувати таких ділків, розповідає “Стіна”.

Зокрема, нардепи пропонують запровадити покарання за скручування пробігу під час продажу підтриманих автомобілів. Наразі проєкт відповідного закону перебуває на розгляді Комітету.

“Практика фальсифікації пробігу уживаного транспортного засобу при продажу досить поширена на сьогодні. З метою недопущення введення в оману покупців пропонується встановити адміністративну відповідальність за фальсифікацію пробігу уживаного транспортного засобу з метою продажу третім особам”, – йдеться у записці пояснення до документа.

Депутати пропонують доповнити КУпАП ст. 121-4 такого змісту:

Стаття 121-4. Фальсифікація пробігу уживаного транспортного засобу

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Маніпулювання пробігом уживаного автотранспортного засобу з метою його продажу третім особам, яке буде виявлено під час реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу, тягне за собою накладення штрафу від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. (8500 – 17 тис грн).

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яка протягом року була піддана адміністративному стягненню за таке ж правопорушення, тягнуть за собою накладення штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тис – 34 тис грн).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Можна влетіти на величезний штраф: Рада змінила правила продажу машин