facebook

Права забирають на 10 років або посадять: водіїв попередили про жорстке покарання

Українські водії можуть втратити авто та права на 10 років


В Україні діють правила дорожнього руху, яких повинні суворо дотримуватись водії. Але щоденно фіксуються порушення. Особливо часто водії сідають за кермо у стані алкогольного сп’яніння. Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький у Facebook нагадав про покарання за таку провину.

З початку року за керування транспортними засобами у стані сп’яніння поліцейські склали вже 128 992 протоколи.

Стаття 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) забороняє також:

керувати транспортними засобами у стані наркотичного або іншого сп’яніння;
Керувати транспортними засобами під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції;
Передавати керування транспортним засобом особі, яка перебуває у стані такого сп’яніння або під впливом таких лікарських препаратів;
Відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду стану алкогольного, наркотичного або іншого виду сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Також водіям нагадали й про покарання за керування авто у стані алкогольного сп’яніння:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За ч. 1 ст. 130 Управління транспортним засобом особою у стані сп’яніння або відмова від проходження огляду стану сп’яніння КУпАП загрожує штраф 17000 грн із позбавленням права керування на 1 рік.
За ч. 2 ст. 130 Повторне протягом року управління у стані сп’яніння КУпАП передбачено штраф 34000 грн з позбавленням права водіння на 3 роки з виплатним вилученням транспортного засобу або без такого або адміністративний арешт на 10 діб з відплатним вилученням транспортного засобу або без такого.
За ч. 3 ст. 130 Третє та наступні протягом року управління у стані сп’яніння КУпАП передбачено штраф 51000 грн з позбавленням права водіння на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмін арешт на 15 діб з позбавленням права водіння на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.
За ч. 4 ст. 130 Застосування особою, яка керує транспортним засобом після ДТП за його участю, алкоголю, наркотичних засобів, психотропних речовин, лікарських препаратів до проведення відповідного огляду КУпАП загрожує штраф 34000 грн або адміністративний арешт строком на 15 діб з позбавленням права керування на 3 роки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Права забирають на 10 років або посадять: водіїв попередили про жорстке покарання