facebook

У пенсіонерів залишилося півтора місяці: в Кабміні вже попередили про важливі зміни

Увага пенсіонерам. Необхідність проходження фізичної ідентифікації до кінця 2023 року

На гарячій лінії Міністерства з питань реінтеграції територій України спостерігається зростання звернень громадян щодо необхідності фізичної ідентифікації для одержувачів пенсійних виплат. Це стало ключовим питанням на недавньому засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб (ВПО), яке провела Віцепрем’єрка Ірина Верещук.

За словами учасників наради, ідентифікація є обов’язковою до 31 грудня 2023 року для тих ВПО, які були зареєстровані до 24 лютого 2022 року. Процес ідентифікації може бути здійснений кількома способами:

Відвідуючи будь-яке відділення Ощадбанку.
Через особистий електронний кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України з використанням кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» («Дія ID»).
Звернувшись до закордонних дипломатичних установ України для отримання документу про посвідчення факту, що особа є живою. Даний документ, разом із письмовою заявою про продовження виплати пенсії, необхідно відправити поштою до територіального органу ПФУ за місцем перебування на обліку або подати через вебпортал електронних послуг ПФУ.
Цей захід важливий для забезпечення правильності та своєчасності пенсійних виплат внутрішньо переміщеним особам, акцентують представники Мінреінтеграції.

Новації в Ідентифікації

Також існує можливість подати заяву через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Для цього необхідно додати скановану копію документу про життя особи з електронним підписом. Відвідування дипломатичної установи не є обов’язковим, а ідентифікацію можна здійснити онлайн, не виходячи з дому.

Уряд планує запровадити відеоконференцзв’язок з працівниками Пенсійного фонду для спрощення процесу ідентифікації. Ця норма діє в Україні майже 20 років і зараз відновлюється для пенсіонерів-ВПО, зареєстрованих до 24.02.22.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Загальні Правила Ідентифікації

Для пенсіонерів, які стали ВПО після 24 лютого 2022 року, застосовуються загальні правила. Ідентифікація підтверджується під час доставки пенсії Укрпоштою або уповноваженими банками раз на рік.

Міністерство соціальної політики працює над пролонгацією терміну проходження фізичної ідентифікації до 1 квітня 2024 року. Найближчим часом очікується ухвалення відповідного рішення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У пенсіонерів залишилося півтора місяці: в Кабміні вже попередили про важливі зміни