facebook

“В Україну пре неприємна погода без тепла, шалений снігопад накриє цю область”: де на вихідних буде мороз у -24 градуси?

Протягом вихідних спостерігатиметься підвищення температури повітря, але в багатьох областях його можуть не відчути через атмосферні явища. Синоптики кажуть, що за час історичних спостережень температура в Україні падала до -39 градусів у лютому. Чи тепер треба готуватися до лютого холоду, пояснили експерти.

Як інформує “НВ”, погода на вихідних буде не найприємнішою за відчуттями, але вдень стовпчики термометрів не опустяться нижче 0 градусів. Короткочасний дощ і мокрий сніг можливі лише в деяких регіонах.

Погода в суботу 17 лютого

У суботу в більшості регіонів України буде хмарно з проясненнями. Невеликий дощ пройде у Львівській, Волинській і Закарпатській областях — враховуйте це під час планування вихідного дня.

Найпрохолодніше вдень буде на сході країни — тут термометри покажуть 0…+5 °С. У центрі та на півдні очікується +4…+6 °С, у західних регіонах повітря прогріється до +9…+12 °С. Уночі практично по всій країні температура становитиме близько 0 °C, лише на сході прогнозуються слабкі морози до −3…−6 °С.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Погода в неділю 18 лютого

У північних, центральних і західних областях країни в неділю пройде невеликий дощ, подекуди з мокрим снігом. На сході, півночі та заході денна температура становитиме +2…+5 °С, на півдні та в центрі — +5…+8 °С. Хоча через високу вологість повітря відчуватиметься холодніше, тому не поспішайте змінювати зимовий гардероб на весняний.

Новий тиждень розпочнеться з хмарної погоди з проясненнями. У Харківській, Луганській і Донецькій областях пройде невеликий мокрий сніг, на решті території погода на початку тижня буде хмарною, але без опадів.

Температурні показники порівняно з неділею суттєво не зміняться. На сході та заході очікується +2…+4 °С, на Закарпатті та у південних регіонах — +5…+7 °С, у центрі та на півночі — близько 0 °C. Уночі по всій Україні термометри покажуть близько 0 °C.

Народні прикмети та вірування

17 лютого слов’яни ходили в ліс дивитися на сосни та ялини: якщо нижні гілки дерев були підняті вгору, незабаром чекали на відлигу, якщо опущені донизу — готувалися до снігопадів і морозів. Також спостерігали за водоймами: якщо крига вже танула, весна мала бути ранньою.

Якщо 18 лютого обходилося без морозів, до кінця зими дні також повинні були бути теплими. Ну, а морозний день вважався вірною прикметою спекотного літа.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“В Україну пре неприємна погода без тепла, шалений снігопад накриє цю область”: де на вихідних буде мороз у -24 градуси?