facebook

Долар продовжує падати – де ж буде «стоп»: банки і обмінки знову змінили курс

Гривня продовжує укріпляти позиції!

 

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 1 лютого, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 37,5627 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 40,7067 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Гривня продовжує укріпляти свої позиції. І це не зважаючи на те, що прогнози експертів на сьогодні є невтішними.

За прогнозами експертів та у зв’язку з ситуацією, яка склалася в ФРС США, в Україні на державному рівні збережеться високий рівень вартості обслуговування зовнішніх боргів, оскільки частина їх опосередковано залежить від рівнів ставок Федрезерва. На тлі зростаючого розміру держборгу України в умовах війни обслуговування таких боргів може виявитися складним завданням для нашої держави. А це матиме свій негативний результат на реалізацію державних програм розвитку.

Не варто забувати і про фінансові приграми міжнародної допомоги для України. Обсяги і графіки надходжень сильно вплинуть на ціну гривні та рівень життя країни.

При негативному сценарії цих показників ризик девальвації гривні залишиться високим.

На рівні бізнесу окрім високих витрат на майбутнє обслуговування своїх комерційних боргів, які були взяті ще до війни, над українськими підприємцями знову нависне загроза посилення податкового преса. Так держава може відреагувати на необхідність забезпечити зростаючі потреби оборони та фінансування соцпрограм.

Тож ситуація склалася таким чином, що всі спостереження є досить пильними, але вплинути якось на цей процес, нажаль, Україна сьогодні не в змозі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Долар продовжує падати – де ж буде «стоп»: банки і обмінки знову змінили курс