facebook

Частину України буде засипати снігом, вдарить мороз: синоптики попередили про погіршення погоди на вихідні

У низці українських регіонів у суботу й неділю погіршиться погода. 18 листопада сніг із дощем очікується на заході, а дощ – частково на півдні; 19 листопада опади перемістяться на південь і схід.

Про це свідчить погодна карта Укргідрометцентру. На своєму каналі в Telegram синоптикиня Наталія Діденко пожартувала, що у вихідні погода буде ідеальною для того, щоб влаштувати лінивий відпочинок вдома.

“Надворі похолоднішало, листопад нарешті почав робити нам синоптичні “нерви” вогким колючим холодним повітрям”, – написала експертка.
У суботу, 18 листопада, найскладніша погода очікується в західних областях України. Там прогнозують мокрий сніг із вітром. Сильний вітер також можливий місцями у південній частині, з охопленням центру і сходу. В Одеській області пройде дощ.

Діденко вважає, що на решті території суттєві опади, швидше за все, спостерігатися не будуть. Водночас сайт Укргідрометцентру передає, що у Вінницькій області може пройти помірний сніг, а дощ, крім Одеської, – ще й у Миколаївській і Херсонській.

У середньому по країні вночі буде 0…+2 (на заході й півночі до -1 і до -2 відповідно), вдень – приблизно +2…+4 градуси.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На півдні температура буде вищою. Стовпчики термометрів покажуть +3…+5, а на Одещині і до +7 вночі. Вдень приблизно +5…+7, в Одесі до +11, а в Криму навіть до +12 градусів.

Прогноз погоди на суботу

У неділю, 19 листопада, пориви вітру продовжать спостерігатися на півдні та сході України. “Тобто і на морі штормитиме”, – зазначила Діденко.

Вона прогнозує дощі в південних і південно-східних регіонах. При цьому Укргідрометцентр повідомляє, що на Харківщині, Полтавщині, Кіровоградщині, Дніпропетровщині, Луганщині в неділю може випасти мокрий сніг чи сніг із дощем.

Діденко додала, що ввечері 19 листопада дощ і мокрий сніг можуть накрити західні області, хоча Укргідрометцентр у цій частині країни істотних опадів не очікує.

Вночі температура впаде – її середнє значення -1…-3 градуси. Вдень буде приблизно 0…+2. На півдні України температурний режим інший – уночі +3…+5 (у Херсоні та Запоріжжі до +6), вдень +3…+6 (у Криму – до +11 градусів).

Прогноз погоди на неділю

У Києві в суботу й неділю істотних опадів не очікується. Вітер північно-східний, помірний. Вихідні будуть холодними, вночі близько нуля, вдень +2…+4 градуси.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Частину України буде засипати снігом, вдарить мороз: синоптики попередили про погіршення погоди на вихідні