facebook

СПРАВЖНІ ЗВИЧКИ ЩАСЛИВОЇ ЛЮДИНИ

Більшість людей щасливі настільки, наскільки вони вирішили бути щасливими. Авраам Лінкольн

Ніхто не стає щасливим випадково. Це певна життєва позиція, над якою спочатку потрібно працювати, а потім вона починає працювати на тебе. Головне, з чого потрібно почати — це зі здатності до відновлення. Психологи вважають, що саме вона — антонім депресії. Це свого роду зброя проти неминучих падінь у житті кожної людини. Японська приказка каже: «Впади сім разів, встань вісім».

Виробіть в собі наступні 8 звичок, і вони допоможуть відчути себе набагато щасливішими і долати життєві труднощі набагато легше:

1. Не турбуйтеся про те, що інші думають про вас

Щасливі люди не дозволяють негативно налаштованим людям впливати на їхнє самопочуття. Адже впевнені, що гідна людина — не та, в якої немає недоліків, а та, в якої є гідність.

2. Завжди в усьому бачити плюси

У всьому поганому є щось добре. Якщо не вдається розгледіти в ситуації позитивну сторону, такі люди створюють її самі. Вони не шкодують. Якщо сталося щось добре, то це чудово. А якщо це було погано, то це досвід.

3. Бути завжди товариським і вдячним

Щасливим людям не важливо, як ви виглядаєте або звідки ви родом. Усе, що їм потрібно, — це ще одна людина, поряд з якою можна сміятися і бути щасливим. Вони не соромляться і не шкодують кількох хвилин на те, щоб висловити подяку іншим людям.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

4. Якомога більше посміхатися і бути щасливим

«Ми сміємося не тому, що ми щасливі; ми щасливі тому, що сміємося» (Вільям Джеймс). Посмішки і сміх — невід’ємна риса щасливих людей. Так уже склалося, що люди, з якими ми проводимо багато часу, впливають на нас і на наше сприйняття навколишнього світу. Чим більше часу ми проводимо з позитивно налаштованими і оптимістичними людьми, тим більше світлими фарбами буде розмальоване і наше життя.

5. Знати, що не все в цьому світі досконале

Важко побороти в собі перфекціонізм, але це необхідно. Все добре в міру. Щасливі люди вміють контролювати прагнення до досконалості. Вони не карають себе за неточності і недоліки. Вони пишаються собою і своїми досягненнями. Іноді деякі речі йдуть не так, як планується, і це нормально. Неможливо все тримати під контролем.

6. Жити теперішнім

«Я пережив багато страшних речей у своєму житті, деякі з них відбулися насправді» (Марк Твен). Щасливі люди не чекають вечора п’ятниці, ранку неділі, покупки нової машини, нової квартири. Чи не чекають весни, літа, осені, зими. Адже найжахливіша помилка — це думати, що ти живеш, коли насправді ти лежиш в камері схову в очікуванні життя.

7. Вносити вклад у світ, який нас оточує

Один з кращих способів відчувати себе щасливим — змінювати навколишній світ. Для цього не обов’язково рятувати народ або зупиняти цунамі. Іноді досить просто комусь посміхнутися, зробити комплімент або допомогти другу.

8. Продовжувати вчитися

Щасливі люди цікаві і прагнуть дізнатися нове про світ і людей, що населяють його. Завжди є щось, про що ми ще не знаємо. Інтерес до життя дає енергію, позитивно впливає на мислення і робить дні більш насиченими.

Цінуйте прості радощі, які нічого не варті і з’являються самі по собі — з’їсти морозиво на лавочці в парку, погладити кішку, побачити веселку. Знаходити радість у дрібницях і бути вдячним за все, що у вас є — ось з чого починається щастя.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

СПРАВЖНІ ЗВИЧКИ ЩАСЛИВОЇ ЛЮДИНИ