facebook

Остання пенсія: скільки держава має виплачувати на похорон пенсіонера

Названо розмір допомоги на похорон пенсіонера у 2023 році


З початку повномасштабного російського військового вторгнення держава без затримок виплачує щомісяця українцям пенсії. Крім того, якщо так сталося, що пенсіонер помер, його родичі або особи, які займаються похованням, можуть отримати його останню пенсію. Про який розмір йдеться, повідомляє ПФУ.

У відомстві вирішили нагадати, про який розмір грошової допомоги на похорон пенсіонера у 2023 році йдеться. Розмір допомоги на поховання залежить від закону, згідно з яким було призначено пенсію померлому.

Якщо пенсіонер отримував пенсію, призначену згідно із Законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”, тоді розмір такої допомоги становить три розміри щомісячної пенсії такої особи.

При цьому сума має бути не менше п’ятиразового розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (13 420 грн).

Для тих, кому пенсію було призначено відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” або на підставі інших законів, розмір допомоги становить дві щомісячні пенсії такого пенсіонера.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто знати, що термін звернення за отриманням допомоги на поховання пенсіонера не обмежений у часі.

Для отримання такої допомоги знадобляться такі документи:

Заява про виплату допомоги на поховання;
Паспорт громадянина України або інший документ, що засвідчує особу;
Довідка про смерть пенсіонера або витяг з державного реєстру актів громадянського стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання;
Свідоцтво про смерть або інший документ, що підтверджує факт смерті (подається, якщо пенсіонер помер за межами України та реєстрацію смерті проведено компетентними органами іноземної держави).
Подавати документи на отримання допомоги слід до ПФУ. ВПО та люди з тимчасово окупованих територій можуть звертатися до будь-якого пенсійного фонду України. Під час воєнного стану немає жодної прив’язки до місця реєстрації померлого.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Остання пенсія: скільки держава має виплачувати на похорон пенсіонера