facebook

Водіям краще перечекати й без необхідності не виїжджати: у поліції попередили про грандіозні проблеми

У поліції звернулися до водіїв із попередженням про погіршення погоди


Вже на поточних вихідних, а саме з неділі, 26 листопада в більшості регіонів України очікується погіршення погодних умов. У Telegram-каналі Патрульної поліції України поінформували, кого це стосується та дали важливу пораду.

У повідомленні вказано, що вдень у неділю, 26 листопада та в ніч на понеділок, 27 листопада синоптики прогнозують снігопад у країні.

Зокрема, на території Києва та Київської області очікуються складні погодні умови, що відповідають другому рівню небезпеки.

За прогнозом, варто очікувати приросту снігового покриву в 20-30 см, а в південних та східних регіонах України може випасти до 50 см снігу.

Мало того, посилиться вітер до 17-22 м/с, місцями по області може бути до 25 м/с. На дорогах буде ожеледь, тому водіям радять у вихідний день якомога не виїжджати з дому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Сильний мокрий сніг та дощ, місцями ожеледицю прогнозують у Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях. А сильні снігопади відбудуться у Чернігівській, Черкаській, Одеській областях.

Українців попереджають, що складні погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних служб та енергетичних підприємств, порушення чи припинення роботи громадського транспорту на деяких дорогах та вулицях.

Правоохоронці звернулися до українців із закликом наперед подбати про свою безпеку.

Водіям під час руху варто дотримуватися безпечної дистанції з іншими учасниками дорожнього руху. Не варто робити різких маневрів.

Правоохоронці закликають не паркувати свої авто біля неочищених доріг, а також пропускати екстрені служби.

Пішоходам треба йти не поспішаючи слизькою дорогою. Бажано не носіть важкі сумки. Варто дивитися під ноги та обходити каналізаційні люки.

У ожеледицю не варто перебігати дорогу, йти біля краю проїжджої частини, оскільки на слизькій дорозі у машини збільшується гальмівний шлях.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водіям краще перечекати й без необхідності не виїжджати: у поліції попередили про грандіозні проблеми