facebook

В Україні з 1 грудня суттєво змінились правила продажу валюти та переказу доларів і євро

В Україні з 1 грудня суттєво змінюються правила обігу валютних коштів. Зокрема, знято обмеження із продажу валюти. Крім того, зростає список закордонних послуг, за які можна переказувати гроші з України.

Про такі нововведення повідомила пресс-служба Нацбанку України.

Такі нововведення вжито в рамках подальшої лібералізації валютного ринку в Україні. У НБУ розраховують, що вжиті кроки допоможуть скоротити розрив між готівковим та безготівковим курсом долара.

Зокрема, знято обмеження на продаж валюти населенню. Йдеться про продаж готівки (доларів та євро), як банками, так і обмінними пунктами.

“За оцінками НБУ, це сприятиме мінімізації різниці між готівковим та безготівковим курсами і, як результат, стабілізації курсових очікувань та підвищенню стійкості валютного ринку”, – йдеться у повідомленні НБУ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, розширено перелік послуг, за які можна здійснювати оплату транскордонними переказами. Зокрема, це стосується учасників бойових дій. Тепер можна переказувати гроші не лише за їхнє лікування та реабілітацію, а й на супутні витрати, пов’язані з процесом лікування.

Нацбанк також дозволив здійснювати перекази за оплату послуг, які нерозривно пов’язані із навчанням українських студентів за кордоном. Зокрема, йдеться про оплату візи на період навчання, оплату проживання за кордоном, харчування, а також можливі медичні послуги, якщо вони знадобляться під час навчання.

 

Дозволено також експортно-кредитному агентству (ЕКА) переказувати кошти за кордон у рахунок оплати страхових договорів, укладених з іноземними страховими компаніями. Такі виплати будуть здійснюватися у разі настання страхового випадку, пов’язаного з суднами, які перевозять українські вантажі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні з 1 грудня суттєво змінились правила продажу валюти та переказу доларів і євро