facebook

Проблеми з мобілізацією в Україні: в Раді назвали недоліки призову та роботи ТЦК

В Україні суттєво зменшились темпи мобілізації. Все це пов’язано із розслабленістю суспільства “перемогою вже завтра”, відбором на військову службу та методами роботи ТЦК.

Про це членкиня комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська розповіла в інтерв’ю виданню “Телеграф”.

Бобровська зазначила, що одна з проблем мобілізації – комплектація за принципом кількості, а не якості. Ще одна проблема – ставлення до пересічного військового в армії загалом.

“Окремий виклик – вік. Ніколи чоловіки 50+ або навіть 45+ не покажуть фізичну результативність, як чоловіки 30-35+. І звісно, якість – командирам нереально важко приводити до тями або командувати бійцями, в яких наявні залежності, або які взагалі прийшли з хворобами, які не допускаються до служби”, – пояснила народна депутатка.

Бобровська звернула увагу, що ТЦК та СП перебувають в оперативному підпорядкуванні Сухопутних військ. За словами політикині, це означає пріоритетність забезпечення комплектації бригад Сухопутних військ та однобокість у підході до всіх проблем.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Членкиня комітету з нацбезпеки також вказала, що суспільство обурюється тим, що, наприклад, у Києві чи Одесі військкомати буквально заплющують очі на нічні клуби, водночас у районах та селах забирають на службу всіх чоловіків.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Проблеми з мобілізацією в Україні: в Раді назвали недоліки призову та роботи ТЦК