facebook

“Це сором”: у МОН зробили заяву про зарплату викладачів

Запорукою успіху викладачів є їхня мотивація. А от чинний рівень їхніх зарплат – це сором.

Про це заявив заступник міністра освіти і науки України з питань вищої освіти Михайло Винницький. І поставив риторичне питання: “Чим для викладача є університет – осередком повноцінного життя, саморозвитку чи радше місцем отримання достатньо скромної заробітної плати?”.

Дивіться також Кембриджська міжнародна школа в Україні: тут здобувають освіту майбутнього

У МОН зробили заяву про зарплату викладачів
Посадовець при цьому вважає, що другий варіант теж нормальний. Але навряд чи варто очікувати від такого викладача якихось надзвичайних результатів, наукових досягнень, студентської вдячності.

Я не стверджую, що зарплата не важлива! Сьогоднішній рівень зарплат викладачів – це сором. Але нам треба чесно сказати собі, що хороший викладач – людина, яка працює в закладі вищої освіти не заради зарплати,
– вважає Винницький.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому додає, що викладачі можуть у сфері бізнесу отримувати в рази більші зарплати, ніж у виші. Але все ж обирають саме академічну кар’єру.

Наше завдання зробити цю кар’єру привабливою саме найкращим – не лише через приведення зарплат до конкурентного рівня, а через уможливлення всебічної самореалізації викладачів в українських університетах,
– додав посадовець.

Заступник очільника МОН також зауважив, що у нашій державі простір вищої освіти є досить нерівномірним.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Це сором”: у МОН зробили заяву про зарплату викладачів