facebook

10 ознак розумної жінки, а не зручної

Чомусь у свідомості всіх лежить дивний стереотип про те, що мудрість жінки – це коли вона зручна у всьому для чоловіка

У мережі постійно «бродять статті» на тему «125 ознак того, що ти — мудра жінка». Нічого нового там, звичайно, не пишуть. Більш того, там і про мудрість немає ні слова. Тільки про зручність.

Чомусь у свідомості всіх лежить дивний стереотип про те, що мудрість жінки – це коли вона зручна у всьому для чоловіка. Господиня, та, що вислухає, та, що прийде в потрібний момент, та, що пробачить, та, що приготує, випере…

Зрештою, хто вона — розумна жінка?

Ти собі не брешеш
Ні в головному, ні в дрібницях. Ти не займаєшся самообманом і не страждаєш потім від його наслідків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ти не зациклена на чоловіках
Зрозуміло, ти їх любиш. Але тобі є що любити й крім прекрасних хлопчиків — свою роботу, свою родину, своє хобі. Ти була успішною жінкою до нього і залишишся нею, якщо ви раптом розлучитеся. Ти самодостатня.

Ти не приховуєш свої емоції
Якщо ти щаслива — ти радієш. Якщо тобі погано — ти сумуєш. Ти не ховаєш свої емоції та не пригнічуєш їх.

Ти прониклива
Ти відразу бачиш, коли тобі брешуть, що, звичайно, дуже і дуже корисно. Ти відчуваєш, коли комусь дійсно погано, і ти запропонуєш допомогу. Ти бачиш, коли хтось дійсно щасливий, і ти за це щиро порадієш.

Твій образ склався
Ти знаєш, що тобі личить, а що — ні, і не витрачаєш час на ризиковані експерименти, про які потім пошкодуєш. Ти не гонишся за модою, а стежиш за нею і вибираєш тільки те, що ідеально впишеться у твій стиль. Неодмінно справити на когось враження — взагалі не твоє завдання: головне, гармонія зовнішнього і внутрішнього.

Ти встановлюєш рамки
У будь-якій сфері у твоєму житті є певні межі, за межі яких тобі не хочеться виходити. Або, навпаки, туди не хочеться когось пускати. І продавити ці межі не вдається нікому і ніяким способом. Тебе можуть вмовляти, підкуповувати, шантажувати чи намагатися обдурити, але це марна трата часу і сил. Тому що ти сама вирішуєш, коли, навіщо і для кого ці рамки можна зрушити.

Ти прекрасно знаєш себе
Твоє тіло не підносить тобі несподіваних і неприємних сюрпризів просто тому, що ти до нього уважна. Ти, ясна річ, жива людина і можеш захворіти або раптово погано себе відчути та просто не виспатися, зрештою. Але в тебе не буває важкого похмілля у той день, коли потрібно добре виглядати й бути бадьорою. Тому що напередодні ти зупинилася рівно тоді, коли було треба. І це, до речі, зовсім не залізна воля і не постійний самоконтроль — ти просто відчуваєш себе, тому що вмієш, а вмієш, тому що розумієш, як це важливо.

Ти вмієш аналізувати
Мрії — справа хороша, але ти все-таки обираєш плани, коли мова заходить про щось важливе. І ці плани ніколи не бувають нездійсненними. Це знову ж таки питання чесності з собою, але не в першу чергу. Мало користі від уміння будувати плани, якщо немає вміння аналізувати ситуацію і прораховувати варіанти. Ти вмієш і те, і інше.

Ти живеш сьогодні
Минуле тебе цікавить тільки у зв’язку зі спогадами та накопиченим досвідом. А от переживати з приводу того, що було зроблено не так, сказано не так і прожите не так, ти не будеш. Ніяких «А чому?», «А от якби…» і «Та як він міг!». Минуле пройшло. А що стосується майбутнього, то ніякого прогнозованого майбутнього не буває, і ти це прекрасно розумієш. Тому мріяти та планувати можна, звичайно, але жити треба зараз. І в тебе це виходить.

Ти залишаєшся жінкою
Ти зовсім не збираєшся піддаватися на дурні виверти в дусі «справжня жінка повинна…», але і заперечувати свою жіночність тобі в голову не прийде. З якого, власне, дива? З чого б раптом відмовлятися від квітів, красивих суконь і сумочок, від домашнього затишку і від балаканини з подругами? Бути жінкою — чудово. Нерозумно відмовлятися від цього.

Джерело: УкрМедіа

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

10 ознак розумної жінки, а не зручної