facebook

На українців чекають нові штрафи і не тільки: Кабмін відправив до Ради новий закон — буде як у США

Всі подробиці

Було затверджено проект закону “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, пов’язаних з лобіюванням”.

Про це повідомив у телеграм каналі постійний представник КМУ у ВРУ Тарас Мельничук.

Ця ініціатива передбачає внесення певних поправок до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Серед них відповідальність за вчинення лобіювання без офіційної реєстрації, невиконання або запізнення у поданні звіту особою, яка займається лобіюванням, подання недостовірної інформації до Реєстру прозорості, відмова або затримка у поданні до Національного агентства з питань запобігання корупції заяви про припинення лобіювання, втручання у інтереси особи, яка не може бути бенефіціаром згідно з вимогами Закону “Про доброчесне лобіювання та адвокацію в Україні”, або укладення угоди з особою, яка не може бути стороною цієї угоди згідно з цим законом.

Також, це включає вчинення дій чи ухвалення рішень в умовах конфлікту інтересів під час лобіювання та розширення повноважень працівників Національного агентства з питань запобігання корупції шляхом надання їм можливості складати протоколи за цими порушеннями.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Лобіювання — це спрямований, як правило, легальний, але іноді і нелегальний вплив на органи державної влади та місцевого самоврядування, а також на їхніх посадових осіб, представлений в інтересах іншої особи, організації або групи. Основна мета лобіювання — захист власних або третіх осіб (клієнтів) інтересів у процесі ухвалення управлінських рішень.

Суть лобіювання полягає у можливості законного впливу на державні структури для захисту певних інтересів під час ухвалення рішень. Цей процес сприяє конкуренції між різними групами інтересів за використання даного права. Конкуренція, в свою чергу, сприяє зростанню прозорості у процесі ухвалення управлінських рішень та зменшує можливість використання корупційних методів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На українців чекають нові штрафи і не тільки: Кабмін відправив до Ради новий закон — буде як у США