facebook

Тепер має знати кожен: які повістки будуть нам роздавати, всі види та що з ними робити

Важлива інформація

 

Українцям роз’яснили як відбувається процес мобілізації
Українцям вручають різні види повісток до ТЦК, що вони означають розповів начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ підполковник Володимир Фітьо в ефірі OBOZ TV.

Зокрема Фітьо зазначив, що він виступає виключно за законну мобілізацію, при цьому зауважив, що у військовозобов’язаних є не тільки права, а й обов’язки.

З його слів, перша вручена військовозобов’язаному означає, що він має з’явитися до ТЦК з метою проходження медичного огляду військово-лікарською комісією (ВЛК) та оформлення відповідних документів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час проходження ВЛК та оформлення документів працівниками ТЦК з’ясовується чи має право такий військовозобов’язаний на відстрочку, який у нього фах.

Зі слів Фітьо, лише після цього, якщо у ЗСУ є потреба у фахівцях відповідного фаху, такій особі можуть вручити іншу повістку — мобілізаційне розпорядження.

Відповідно до отриманого мобілізаційного розпорядження, мобілізований направляється до навчального центру, де він походить відповідне навчання строком щонайменше місяць.

“Стрілець навчається місяць + 2 тижні бойове злагодження. Якщо ж професія складніша, наприклад, артилерист, оператор FPV-дрона, танкіст і так далі, то навчання збільшується в часі відповідно до програми. Воно може тривати місяць-два-три”, – каже Фітьо.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тепер має знати кожен: які повістки будуть нам роздавати, всі види та що з ними робити