facebook

“Мобілізація молодих пенсіонерів в Україні, цих чоловіків хочуть відправити у ТЦК”: повістки вручать непередбачувано

Законопроект про мобілізацію, зареєстрований днями у Верховній Раді, не враховує всіх військовозобов’язаних чоловіків, які потенційно могли би поповнити ЗСУ. Зокрема, армію можна було би поповнити за рахунок призову силовиків, а також за рахунок мобілізації молодих пенсіонерів.

Як інформує “biz/today/ua”, таку думку висловив колишній нардеп 8 скликання, а нині спецназовець та офіцер ЗСУ Ігор Лапін.

Лапін вважає, що значно можна поповнити лави ЗСУ за рахунок добре підготовлених поліцейських, які вміють володіти зброєю, і які навчені військовій дисципліні. Щоправда, глава Нацполіції стверджує, що кожен правоохоронець має свої функції, і що 100 тисяч поліцейських на всю Україну – це не багато. Але насправді на початку війни в Україні налічувалося 367 тисяч поліцейських, стверджує екс-нардеп.

“Розумію, є прикордонники, ДСНС, які працюють нон-стоп, а інші – слідчі, БЕБ, ГБР тощо. Слухайте, у нас у силових структурах – купа народу”, – каже Ігор Лапін.

Звісно, залишити тил без правоохоронців було б необачно, вважає військовий. Однак замінити в тилу чоловіків-поліцейських на жінок можна було би на багатьох посадах. Наприклад, жінки цілком могли би перевіряти документи на блокпостах, виписувати повістки, проте зараз чомусь цим займаються молоді здорові чоловіки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Що на трасі робить три екіпажі здорових мужиків по дві особи в кожному?”, – зауважив офіцер ЗСУ.

Ігор Лапін також вважає, що лави ЗСУ цілком можна було би поповнити за рахунок молодих пенсіонерів – колишніх правоохоронців, які вийшли на пенсію у 40 років або ледь за 40. Це ще цілком молоді та здорові чоловіки, які до того ж мають військовий вишкіл. Але при цьому їх чомусь не чіпають, вони й надалі “ховаються за спецобліком”, зауважив колишній нардеп.

Отже він сподівається, що між першим та другим читанням законопроекту у когось із депутатів вистачить політичної волі, щоб внести до документу такі правки та змусити парламент проголосувати за закон, в якому було би враховано ці зміни.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Мобілізація молодих пенсіонерів в Україні, цих чоловіків хочуть відправити у ТЦК”: повістки вручать непередбачувано