facebook

“2024 рік починається з посилення мобілізації, цих людей призвуть у січні”: з’ясувалося, яких чоловіків відправлять у ТЦК

У Верховній Раді вирішили змусити чоловіків знову пройти ідентифікацію у ТЦК. Інакше військовозобов’язані українці зіткнуться з обмеженнями у правах.

Як інформує “biz.today.ua”, ініціатива парламенту спрямована на всіх чоловіків призовного віку. Йдеться про тих громадян, які живуть в Україні, а також за її межами. Їх зобов’яжуть пройти переідентифікацію у військкоматі (територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки).

Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко.

“Ми вводитимемо військовий облік, тобто всі чоловіки повинні отримати, скажімо, картку військового обліку і повинні пройти, скажімо так, переідентифікацію в ТЦК”, – пояснив народний обранець.

За словами депутата ВРУ, біженці також зобов’язані оновити свої військово-облікові дані. Інакше їм можуть заблокувати банківські рахунки. Причому це лише один із наслідків, який має стимулювати чоловіків до дотримання правил воєнного стану.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вказано, що ухилянтам можуть обмежити надання консульських послуг. Наприклад, ніхто не видасть новий паспорт замість простроченого. Українці також не зможуть отримати таку консульську послугу як доручення.

“Банк запросить також нову ідентифікацію, але у цій ідентифікації має бути це посвідчення, безпосередньо цей військовий облік. Це означає, що можуть відключитися навіть банківські картки”, – зазначив Івченко.

Таким чином, військовозобов’язаним українцям планують “перекривати кисень” та мотивувати їх відвідати ТЦК.

Раніше генерал-майор Дмитро Марченко назвав необхідним зниження мобілізаційного віку в Україні. Справа у тому, що більшість солдатів російської армії складають молоді чоловіки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“2024 рік починається з посилення мобілізації, цих людей призвуть у січні”: з’ясувалося, яких чоловіків відправлять у ТЦК